Skip to main content

Σμιντ: «Πρέπει να το πιστέψουμε και να σκοράρουμε πρώτοι»

Την ελπίδα ότι η ομάδα του θα ανοίξει πρώτη το σκορ στην αυριανή (25/02) ρεβάνς των «32» του Europa League με τον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο τεχνικός της Αϊντχόφεν Ρότζερ Σμιντ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παρά το εις βάρος της PSV, 4-2, του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, ο Γερμανός τεχνικός υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα και να κάνει ξεχωριστό στην εφετινή διοργάνωση.

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και θα πρέπει να νικήσουμε με δύο γκολ. Ξέρουμε τι να περιμένουμε από τον αντίπαλό μας, βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι ξεχωριστό στο Europa League, γιατί έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η PSV πέρασε στα νοκ-άουτ. Αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό κίνητρο για εμάς» υποστήριξε ο Σμιντ και πρόσθεσε:

«Με την Φίτεσε παίξαμε πολύ καλά κι έχουμε τους παίκτες μας φρέσκους. Με τον Ολυμπιακό πρέπει να δείξουμε από την αρχή το κίνητρο που έχουμε. Πρέπει επίσης να μάθουμε από την περασμένη εβδομάδα και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πόσο αποτελεσματικός είναι. Χωρίς να έχει πολλές ευκαιρίες, σκόραρε τέσσερις φορές εναντίον μας. 

Η αποτελεσματικότητα είναι πολύ σημαντική στο ποδόσφαιρο και αύριο θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας με τον καλύτερο τρόπο. Αν μπορούμε να ανοίξουμε το σκορ, αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα για να συνεχίσουμε. Αυτό θα είναι το κλειδί της πρόκρισης».

Για το πόσο θα δυσκολέψει την ομάδα του το ενδεχόμενο να σκοράρει πρώτος ο Ολυμπιακός, ο Σμιντ ανέφερε: «Βρεθήκαμε να χάνουμε 0-2 από τον ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα μας έδειξε μεγάλο ομαδικό πνεύμα και νοοτροπία. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Είμαστε πάντα σε θέση να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας».

Τους ποδοσφαιριστές της Αϊντχόφεν εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Μάριο Γκέτσε, ο οποίος υποστήριξε: «Πάντοτε δείχνουμε τη δύναμή μας όταν παίζουμε στην έδρα μας και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», είπε ο Γερμανός διεθνής επιθετικός και κατέληξε:

«Είναι δύσκολο το να ανατρέψεις ένα τέτοιο σκορ, αλλά εφέτος στην έδρα μας έχουμε ηττηθεί μόλις δύο φορές. Αυτό μου δίνει σιγουριά ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί ξέρουμε ότι εδώ μπορούμε να γυρίζουμε τέτοια παιχνίδια. Και η Φίτεσε προηγήθηκε απέναντί μας την Κυριακή. Πέτυχε ένα γκολ, αλλά εμείς σκοράραμε τρεις φορές και κερδίσαμε με 3-1».