Skip to main content

EURO 2024: Νοκ άουτ για την πρεμιέρα ο Λεβαντόφσκι

Ο ηγέτης των Πολωνών τραυματίστηκε στο χθεσινό φιλικό αγώνα με την Τουρκία

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν θα είναι διαθέσιμος για τον εναρκτήριο αγώνα της Πολωνίας εναντίον της Ολλανδίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, λόγω τραυματισμού στον μηρό.

Ο προπονητής Μίχαλ Πρόμπιερζ επιβεβαίωσε ότι ο «Λέβα» υπέστη «ελαφρό τραυματισμό», προσθέτοντας ότι δεν σκοπεύει να καλέσει αντικαταστάτη για τον 35χρονο.

«Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι υπέστη ρήξη του μηριαίου μυός του δικεφάλου που θα τον αποκλείσει από τον πρώτο αγώνα του τουρνουά», δήλωσε σήμερα (11/6) ο Πολωνός γιατρός Γιάτσεκ Γιαροζέβσκι.

«Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι ο Ρόμπερτ μπορεί να παίξει στο δεύτερο παιχνίδι, κόντρα στην Αυστρία».

Ο Λεβαντόφσκι αντικαταστάθηκε στο 32ο λεπτό του φιλικού της Δευτέρας με την Τουρκία, τον τελευταίο της Πολωνίας πριν από το τουρνουά, το οποίο κέρδισε με 2-1.

Οι ανησυχίες της Πολωνίας για τους τραυματισμούς Λεβαντόφσκι και Σβιντέρσκι έρχονται μετά τον αποκλεισμό του επιθετικού της Γιουβέντους, Αρκάντιους Μίλικ, λόγω τραυματισμού.

Ο Άνταμ Μπούκσα (Αντάλιασπορ) και ο Κριστόφ Πιάτεκ (Μπασακσεχίρ) είναι οι δύο άλλες επιλογές επιθετικών που είναι διαθέσιμες στην ομάδα του Πρόμπιερζ.

Ο Λεβαντόφσκι είναι και ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Πολωνία (150) και πρώτος σκόρερ της (82 γκολ).

Η Πολωνία ξεκινά στο Euro 2024 εναντίον της Ολλανδίας στις 16 Ιουνίου, πριν παίξει με την Αυστρία πέντε ημέρες αργότερα και ολοκληρώσει την παρουσία της στον όμιλο με τη Γαλλία, στις 25 Ιουνίου.