Skip to main content

Στον τρίτο γύρο του Roland-Garros ο Τσιτσιπάς

REUTERS/Yves Herman

Ο «Στεφ» νίκησε στα τέσσερα σετ τον Γερμανό Αλτμάιερ και προκρίθηκε στους «32» του γαλλικού Όπεν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει το ταξίδι του στο Roland-Garros. Ο πρόσφατος νικητής του Μόντε Κάρλο νίκησε σήμερα (29/5) στο β΄ γύρο τον Γερμανό Ντάνιελ Αλτμάιερ (25 ετών, Νο83 στον κόσμο) σε τέσσερα σετ με 6-3, 6-2, 6-7 (2), 6-4.

Στη λίστα με τα φαβορί για το τουρνουά, ο Έλληνας τενίστας αμφισβητήθηκε μόνο στο τρίτο σετ από τον Αλτμάιερ, αλλά ακόμα κι έτσι δεν κινδύνεψε.

Ο Τσιτσιπάς ήταν λιγότερο «οξύς» σε αυτό το τρίτο σετ, ο Γερμανός κράτησε το σερβίς του κι έβγαλε μεγαλύτερη αντίσταση φτάνοντας στο τάι μπρέικ, το οποίο κατάκτησε για να ξαναρχίσει ο αγώνας.

Ξαφνικά όλα άλλαξαν στο γήπεδο. Ρισκάροντας περισσότερο ο Αλτμάιερ πίστεψε τελικά στις ευκαιρίες του και κατάφερε να δώσει διάρκειας στα ράλι. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να τον ανακόψει, όντας επιθετικός.

Οι δύο παίκτες πήγαιναν χτύπημα με χτύπημα, κυρίως σε όμορφα διαγώνια μπάκχαντ με το ένα χέρι, σε ένα τέταρτο σετ όπου η ένταση ανέβηκε.

Το μπρέικ του Αλτμάιερ με το οποίο προηγήθηκε 4-3 φάνηκε να περιπλέκει τα πράγματα για έναν Τσιτσιπά όλο και πιο «κλειστό». Παρά τις διαμαρτυρίες του Γερμανού μετά από απόφαση για αμφισβητούμενη μπάλα, ο «Στεφ» ανέκαμψε αμέσως.

Ο συναγερμός είχε περάσει. Με δυνατά χτυπήματα ο Τσιτσιπάς «έσφιξε» ξανά το παιχνίδι, κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο σερβίς του και κυριαρχώντας προκρίθηκε στον τρίτο γύρο.

Αντίπαλός του στους «32» θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ιταλό Λορέντσο Σονέγκο και τον Κινέζο Ζιζέν Ζανγκ.

Ο αγώνας άρχισε κανονικά το μεσημέρι αλλά διακόπηκε μετά από 41 λεπτά (με το σκορ στο 4-3 υπέρ του Ζανγκ στο πρώτο σετ), καθώς γι΄ άλλη μία ημέρα η βροχή ταλαιπωρεί παίκτες, θεατές και διοργανωτές.