Skip to main content

Ο Ράτκλιφ θέλει να απαγορεύσει την τηλεργασία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Ο 71χρονος ιδιοκτήτης της INEOS είναι υπεύθυνος για τις αθλητικές λειτουργίες του συλλόγου αλλά οι πρώτες αποφάσεις αφορούν τους ανθρώπους των γραφείων

Η νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στον άλλο σύλλογο του Μάντσεστερ (Σίτι), στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ήταν το αποκορύφωμα μιας περίπλοκης σεζόν για τη Γιουνάιτεντ, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο κι εκτός αυτού.

Εκτός από τις αγωνιστικές δυσκολίες οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είδαν αλλαγή και στο οργανόγραμμα του συλλόγου με την άφιξη του Τζιμ Ράτκλιφ ως μειοψηφικού μετόχου με το 27,7% των μετοχών.

Ο 71χρονος επιχειρηματίας είναι υπεύθυνος και για τις αθλητικές λειτουργίες του συλλόγου, αλλά οι πρώτες αποφάσεις του αφορούν τους ανθρώπους που εργάζονται στα γραφεία.

Σύμφωνα με τον Guardian ο Ράτκλιφ και η ομάδα του θέλουν να αναδιαμορφώσουν τη διοικητική ομάδα, κάτι που συνεπάγεται αλλαγή στον τρόπο εργασίας: 100% πρόσωπο με πρόσωπο και όχι άλλη τηλεργασία, διαφορετικά η πόρτα της εξόδου είναι ανοιχτή.

«Ενώ πολλοί έχουν εκτιμήσει τη νέα μας προσέγγιση, γνωρίζουμε ότι πολλοί συνάδελφοι δεν προτιμούν να υιοθετήσουν αυτόν τον νέο τρόπο εργασίας κι εξετάζουν τις επιλογές», αναφέρεται σε ένα email, το οποίο μνημονεύουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Έχοντας υπόψη όλα αυτά και με όλο τον σεβασμό που τρέφουμε για αυτούς τους συναδέλφους, θα δεχθούμε για όλους όσους θέλουν να παραιτηθούν τώρα τη δυνατότητα διεκδίκησης του ετήσιου μπόνους τους εάν δεν μπορούν να εργαστούν από τα γραφεία μας μέχρι την 1η Ιουνίου».

naftemporiki.gr