Skip to main content

Ο γαλλικός Τύπος για την επίθεση στην Φραπάρ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Τα γαλλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «τρομακτικές σκηνές» σε τεταμένο πλαίσιο που χρειάστηκε την επέμβαση της αστυνομίας

Ο γαλλικός Τύπος ασχολήθηκε επισταμένως με τα γεγονότα που ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, που βρήκε νικητές τους «πράσινους» με το in extremis γκολ του Βαγιαννίδη (90΄+7).

Στις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου αναδείχθηκαν γι΄ άλλη μια φορά οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν διάφορα ΜΜΕ της Γαλλίας, με την απειλητική κίνηση παικτών και ανθρώπων του Άρη προς την διαιτητή του τελικού, Στεφανί Φραπάρ και την επίθεση που δέχθηκε από τον ισχυρό άνδρα των «κίτρινων», Θεόδωρο Καρυπίδη.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

«Σε ένα τεταμένο πλαίσιο στην Ελλάδα, η Γαλλίδα διαιτητής Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη Θεσσαλονίκης (1-0) το Σάββατο (…) 

Μετά την ισχνή ήττα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, παίκτες κι επιτελείο πλησίασαν γρήγορα τη Φραπάρ για να διαμαρτυρηθούν, με απειλητικές συμπεριφορές. Έξαλλος ο πρόεδρος Θεόδωρος Καρυπίδης άρπαξε ακόμη και τον επίσημο. Ευτυχώς, η αστυνομία επενέβη γρήγορα για να την προστατεύσει και να την συνοδέψει», αναφέρει η ιστοσελίδα Maxifoot.

Το σάιτ της κορυφαίας γαλλικής αθλητικής εφημερίδας, Equipe, σημειώνει: «Μοιράζοντας τρεις κόκκινες κάρτες στο δεύτερο ημίχρονο (51΄, 65΄, 71΄), εκ των οποίων οι δύο για τον Άρη που έχασε με γκολ στο τέλος των καθυστερήσεων (90΄+7), συγκέντρωσε την οργή των παικτών και του τεχνικού επιτελείου των ηττημένων με το σφύριγμα της λήξης και χρειάστηκε να απομακρυνθεί από την αστυνομία. Η Στεφανί Φραπάρ δέχτηκε επίθεση από τον Θεόδωρο Καρυπίδη, πρόεδρο του Άρη».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Πιο… λυρική στην περιγραφή της η ιστοσελίδα Footmercato, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Παίκτες και μέλη του επιτελείου του Άρη ήταν πολύ επιθετικοί στις αποδοκιμασίες και στις απαιτήσεις τους κατά της Φραπάρ, όντας ιδιαίτερα απειλητικοί στην στάση τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Θεόδωρος Καρυπίδης, ήταν ο πιο “μοχθηρός”. Ήταν ιδιαίτερα τρομακτικές σκηνές. Τόσο, που η Στεφανί Φραπάρ χρειάσθηκε συνοδεία από την αστυνομία για να μπορέσει να φύγει από το γήπεδο, σε ένα περισσότερο από τεταμένο πλαίσιο, αναγκάζοντας την αστυνομία να επέμβει μεταξύ της Γαλλίδας, των παικτών και των μάνατζερ του Άρη.

Μια βραδιά που δυστυχώς δεν θα ξεχάσει σύντομα και που για άλλη μια φορά αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου…».

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Εναπόκειται λοιπόν στην κρίση του καθενός να φανταστεί τι θα γινόταν αν υπήρχε κόσμος στο γήπεδο…

naftemporiki.gr