Skip to main content

Μπαρτζώκας: Να είμαστε λίγο πιο τυχεροί φέτος

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός αναχώρησε για το Βερολίνο και το Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας

Την ελπίδα να σταθεί αυτή τη φορά η ομάδα του πιο τυχερή συγκριτικά με την προηγούμενη διετία εξέφρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Βερολίνο και το Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας (24-26 Μαΐου).

Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε ότι «η τύχη παίζει ρόλο στη ζωή», είπε πως ελπίζει η ομάδα του να είναι λίγο πιο τυχερή φέτος, αφού τα δύο προηγούμενα χρόνια «χάσαμε στην τελευταία φάση», ενώ αναφερόμενος στον ημιτελικό με τη Ρεάλ υπογράμμισε ότι «θα έχουμε τύχη αν μείνουμε στο πλάνο κι αν είμαστε λίγο τυχεροί».

Αναλυτικά, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για: 

Την τύχη: «Πάντα η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο, συνήθως τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες, σε μία απόφαση. Γενικά η τύχη παίζει ρόλο στη ζωή, ας ελπίζουμε να είμαστε λίγο πιο τυχεροί φέτος, γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια, χάσαμε στην τελευταία φάση».

Την ετοιμότητα της ομάδας του: «Έχουμε κάνει μία επαγγελματική προσέγγιση, με βάση και την εμπειρία των παικτών. Δεν πρέπει να κάνει κανείς κάτι ιδιαίτερο, δεν πρέπει να διαταράσσεται η ρουτίνα. Ξέρουμε πώς είναι, με τις συνεντεύξεις, με τη media day, με τους χορηγούς, αλλά η καθημερινότητα της ομάδας πρέπει να μείνει αλώβητη».

Την δυσκολία του ημιτελικού: «Κάθε ημιτελικός, έχει πίεση και κρισιμότητα. Αν κρίνουμε βάσει δυναμικότητας, συμφωνώ, είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, μία πολύ καλή ομάδα και λόγω ονόματος, αλλά και με τις εμφανίσεις που έχει κάνει. Είναι οι δύο περσινοί φιναλίστ, θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και θα έχουμε τύχη, αν μείνουμε στο πλάνο και αν είμαστε λίγο τυχεροί».

Τη συμπαράσταση των οπαδών του Ολυμπιακού: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που μας πίστεψαν από τότε, πιστεύουν στη δουλειά μας. Συνολικά, έχουμε αποδείξει ότι πέρα από τον επαγγελματισμό, παίζουμε και για τη φανέλα του Ολυμπιακού, για το κλαμπ και την ομάδα. Μας συμπαραστέκονται και είμαστε ευγνώμονες, αυτός όμως είναι ο Ολυμπιακός, όπου και να παίζει έχει θερμή υποστήριξη».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, ευχήθηκε φέτος να έχει έρθει η σειρά της ομάδας του να ανέβει στην κορυφή.

«Κάθε φορά νιώθουμε ότι είναι η ώρα μας. Μακάρι να έχει έρθει η σειρά μας, να παρουσιαστούμε έτοιμοι και δυνατοί, ξεκινώντας από το παιχνίδι με την Ρεάλ, καθώς αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα και το μοναδικό πράγμα που έχουμε αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας, να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να βρεθούμε σε άλλον έναν τελικό, για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο», είπε.

Όσο για το αν η τύχη τους χρωστάει κάτι από τον περσινό τελικό; «Τα χρωστούμενα, γενικά, δεν παίζουν ρόλο. Σημασία έχει οι ομάδες που θα πατήσουν στο παρκέ, ποια θα είναι σε καλύτερη βραδιά, ποια θα πάρει τις μικρές μάχες που θα τις δώσει ένα προβάδισμα και εκεί θα κριθεί ένας αγώνας».

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος μετέχει για δεύτερη φορά σε Φάιναλ-4 με τον Ολυμπιακό, εξέφρασε την ελπίδα η ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

«Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό από την άλλη φορά. Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Είναι βέβαια δύσκολος ο δρόμος μέχρι το τέλος. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», είπε ο Σέρβος σέντερ.

«Η Ρεάλ έχει σπουδαίους ψηλούς, έχει σπουδαία γκαρντ. Είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Είδαμε όλοι πως έπαιξε μέσα στην σεζόν. Ήταν πρώτη γιατί έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ. Δεν είναι μόνο οι ψηλοί της. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια μας για να τους κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Όσο για τους χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στο Βερολίνο; «Δεν περίμενα τόσους πολλούς φίλους του Ολυμπιακού να βρεθούν στο Βερολίνο. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την συμπαράσταση τους όλη την σεζόν. Ακόμα και για το ότι μας πίστεψαν από την αρχή και φρόντισαν να πάρουν από νωρίς εισιτήρια για το Φάιναλ-4. Είμαι ευγνώμων κι ελπίζω πως φέτος θα τους κάνουμε ακόμα πιο περήφανους απ’ ότι πέρσι».

Για να καταλήξει λέγοντας: «Όταν παίζεις στο Φάιναλ-4 χρειάζεσαι τα πάντα. Χρειάζεσαι τύχη, κάτι που δεν είχαμε πέρσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, χρειάζεσαι καλή προετοιμασία και συγκέντρωση, για να κατακτήσεις το τρόπαιο».