Skip to main content

Στροφή της Έβερτον σε εναλλακτικά σενάρια πώλησης

Το διαφαινόμενο ναυάγιο με το und 777 Partners αναγκάζει τη διοίκηση να αναζητήσει άλλους ενδιαφερόμενους για τον σύλλογο

Η Έβερτον επιδιώκει «εναλλακτικά σενάρια» όσον αφορά τη μελλοντική ιδιοκτησία του συλλόγου, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στο συμβουλευτικό συμβούλιο φιλάθλων της ομάδας (FAB).

To fund 777 Partners συμφώνησε να αγοράσει ποσοστό 94% από το μερίδιο του ιδιοκτήτη Φαρχάρντ Μοσίρι τον Σεπτέμβριο, αλλά υπάρχει αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την εξαγορά αφού η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι κατέφυγε σε ειδικούς στην αναδιάρθρωση σε μια προσπάθεια να σώσει τις επιχειρήσεις της.

Η κίνηση για την παροχή εξωτερικής βοήθειας σημαίνει ότι η εστίαση της εταιρείας φαίνεται πλέον να είναι η επιβίωση, αντί να προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ποδοσφαιρικούς συλλόγους και ειδικά μια ομάδα της Premier League.

Την Τρίτη (14/5), το συμβουλευτικό συμβούλιο φιλάθλων της Έβερτον -μια ομάδα που στοχεύει να δώσει στους οπαδούς απτό λόγο σε θέματα συλλόγου- δημοσίευσε βασικές λεπτομέρειες μιας επιστολής από τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο της Έβερτον, Κόλιν Τσονγκ, προκειμένου να δώσει στους οπαδούς «γεγονότα, αντί για εικασίες» σχετικά με την κατάσταση στην πώληση του συλλόγου.

Η επιστολή ανέφερε ότι η συμφωνία αγοράς μεταξύ της 777 Partners και της Μοσίρι λήγει στο τέλος του μήνα, ενώ επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Μοσίρι θα είχε συνάντηση με την FAB την επόμενη εβδομάδα.

Η δήλωση ανέφερε:

«Μια συμφωνία αγοράς μετοχών βρίσκεται επί του παρόντος σε ισχύ, η οποία δίνει στους 777 Partners την ευκαιρία να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών στο Club και αυτό διαρκεί έως τις 31 Μαΐου.

Ο σύλλογος επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν επίσης σχέδια για την εξέλιξη εναλλακτικών σεναρίων, εάν δεν ολοκληρωθεί η εξαγορά από την 777 Partners.

Ο κ. Τσονγκ βρήκε επίσης την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους οπαδούς για την υπομονή και την υποστήριξή τους τους τελευταίους μήνες και δεσμεύτηκε να παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις, τόσο μέσω των επίσημων καναλιών επικοινωνίας όσο και μέσω του δομημένου διαλόγου με την FAB.

Η δήλωσή μας την περασμένη εβδομάδα κατέστησε σαφές τι πιστεύουμε ότι πρέπει να συμβεί για να βρούμε τους κατάλληλους ιδιοκτήτες για τον σύλλογό μας και η θέση μας δεν έχει αλλάξει.

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους οπαδούς καθώς πληροφορούμαστε για τυχόν βασικές εξελίξεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες ερωτήσεις».

Η Έβερτον εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορίας τον περασμένο μήνα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 15η θέση, 14 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με δύο αγώνες να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος.