Skip to main content

Super League: Ο Ηρακλής σταμάτησε και τον Παναθηναϊκό

Μετά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ο ηρωικός Ηρακλής δεν έχασε ούτε από τον Παναθηναϊκό στο «Καυτανζόγλειο». Ο «Γηραιός» απέσπασε ισοπαλία από τους «πράσινους» και τους άφησε πίσω στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, ενώ οι «κυανόλευκοι» έβαλαν ακόμη ένα βαθμό στο σακούλι της παραμονής.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιπολαιότητα αλλά και την αστοχία του αντιπάλου τους, που ήταν εμφανώς ανώτεροι αλλά για μια ακόμη φορά πέταξαν βαθμούς σε ένα παιχνίδι που έδειχνε δικό τους, πληρώνοντας ένα από τα ελάχιστα αμυντικά λάθη τους.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προηγήθηκε στο 37΄ με πέναλτι του Μπεργκ, το οποίο κέρδισε ο Σουηδός διεθνής επιθετικός από το νεαρό κι άπειρο Ρούσσο. Ο Χουάντερσον έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα κι έτσι οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Η αποχώρηση του Κουτρουμπή όμως στο 62ο λεπτό, καθώς ο Έλληνας αμυντικός είχε τραυματιστεί από το πρώτο ημίχρονο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει περισσότερο, στοίχισε στον Παναθηναϊκό την αμυντική ισορροπία, με αποτέλεσμα να έρθει η ισοφάριση για τον Ηρακλή στο 72΄, μετά την προσωπική ενέργεια του Λεοζίνιο που οδήγησε σε αυτογκόλ τον Τελάντερ. 

Ως προς τις ευκαιρίες, στο 20΄ ο Χουλτ βρέθηκε τετ α τετ με τον Χουάντερσον αλλά ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ βγήκε νικητής, ενώ στο 33΄ η φάση φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με τη σέντρα του Λεοζίνιο να περνά άουτ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Παναθηναϊκός πλησίασε σε δεύτερο γκολ δυο φορές, στο 48΄ και στο 58΄, αλλά ο Μπεργκ δεν κατάφερε και τις δυο περιπτώσεις να νικήσει τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα των γηπεδούχων. 

Μετά την ισοφάριση ο Ηρακλής ανέβηκε ψυχολογικά και πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο 76΄, όταν ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε την κεφαλιά του Στάμου, ενώ νωρίτερα σουτ του Γροντή σταμάτησε στα σώματα των φιλοξενούμενων.

Ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε στο παιχνίδι για να μην αφήσει βαθμούς στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο Μπεργκ έχασε μοναδική ευκαιρία στο 81΄, όταν αφύλακτος στη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ εξ επαφής, μετά από «γκέλα» του Τζανετόπουλου.