Skip to main content

Πόλο: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Φάιναλ-4 του Champions League

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία κι έκλεισαν ραντεβού στην τελική φάση της διοργάνωσης

Μέγας ο Ολυμπιακός, νίκησε στα πέναλτι την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία κι επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στην κορυφαία τετράδα του Champions League Ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν των Ισπανών στην έδρα τους με 19-18 στα πέναλτι (κ.α. 13-13) για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου της φάσης των «8» κι εξασφάλισαν μαθηματικά την πρόκριση στο Φάιναλ-4 της Μάλτας.

Κορυφαίος της πειραϊκής ομάδας ήταν ο Γενηδουνιάς, ο οποίος σημείωσε πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο κι ευστόχησε δύο φορές στη διαδικασία των πέναλτι.

Κομβική, επίσης, υπήρξε και η συνεισφορά του Ζερδεβά, ο οποίος αντικατέστησε στη διαδικασία των πέναλτι τον Μπίγιατς κι απέκρουσε δύο εκτελέσεις.

Με την Μπαρτσελονέτα μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και προηγούμενη με 2 γκολ διαφορά 2 τερμάτων στο τέλος της τρίτης περιόδου (10-8), η «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση ξεκίνησε στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 11-11 και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 12-11 και ύστερα με 13-12, για να χάσει την ευκαιρία στο τέλος να πάρει τη νίκη από την κανονική διάρκεια, καθώς απότυχε τρεις φορές να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό.

Ο τελευταίος αγώνας της ελληνικής ομάδας θα διεξαχθεί την Τρίτη του Πάσχα στο «Παπαστράτειο», με αντίπαλο την αδιάφορη Μπρέσια.