Skip to main content

Euroleague: Do or die παιχνίδια για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Το ''τριφύλλι'' και οι ''ερυθρόλευκοι'' θέλουν μόνο νίκες απόψε για να στείλουν σε πέμπτο παιχνίδι την σειρά με την Μακάμπι και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, για να μην αποκλειστούν

Σημαντική βραδιά η αποψινή για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αντιμετωπίζουν στο Game4, την Μπαρτσελόνα και την Μακάμπι αντίστοιχα και βρίσκονται πίσω στο σκορ με 2-1.

Οι Πειραιώτες στο ΣΕΦ φιλοξενούν τους Καταλανούς (19:45, NovasportsPrime) και θέλουν να πάρουν… εκδίκηση για την ήττα της Τρίτης, στις λεπτομέρειες με 82-80. Με νίκη στέλνουν την σειρά σε πέμπτο ματς στη Βαρκελώνη ενώ αν δεν τα καταφέρουν θα αποκλειστούν από την συνέχεια της Euroleague.

O Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε ενόψει της αποψινής αναμέτρησης:

«Έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν ένα ματς που θα μπορούσαμε εύκολα να έχουμε πάρει. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες μέσα στο ματς, αλλά όλες οι αποφάσεις στο τέλος, των αντιπάλων και οι δικές μας, κατά κάποιο τρόπο ήταν εναντίον μας. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ανασυγκροτηθούμε. Έχουμε αποδείξει ως ομάδα ότι είμαστε σκληρή. Θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε το ματς και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, με στόχο να βάλουμε την πίεση στην πλευρά της Μπαρτσελόνα. Αυτή τη στιγμή η πίεση είναι σε εμάς, αλλά θεωρούμε πως έχουμε την ομάδα, έχουμε το ταλέντο, έχουμε τη νοοτροπία να «χτυπήσουμε» το ματς αύριο και αν είμαστε και λίγο πιο τυχεροί, γιατί σίγουρα και η τύχη παίζει ρόλο σε αυτά τα πράγματα, να πάμε να κερδίσουμε στην Βαρκελώνη».

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι(21:45, NovasportsPrime) και βρίσκεται κι αυτός με την πλάτη στον τοίχο. Το ροζ φύλλο αγώνα είναι μονόδρομος για να επιστρέψει το ζευγάρι στο ΟΑΚΑ για το Game5.

Ο Εργκίν Αταμάν σχολίασε:

“Στα δύο πρώτα παιχνίδια παίξαμε καλύτερο μπάσκετ από τη Μακάμπι. Χάσαμε το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, αλλά κερδίσαμε πολύ καθαρά το δεύτερο. Για πρώτη φορά στη σειρά, στο Game 3, πιστεύω ότι η Μακάμπι έπαιξε πολύ καλύτερα από εμάς. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε. Όλα πάνε λάθος για μας. Χρειάζεται και η τύχη, γιατί οι διαιτητές έκαναν κάποια λάθη. Οκ, μπορεί να συμβούν, όμως ήταν δικό μας λάθος το ότι ο Γκραντ έκανε ένα γελοίο φάουλ στα τελευταία 2.

Ήμασταν εκεί, αλλά δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Η Μακάμπι άξιζε τη νίκη, αλλά έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα μου γιατί δεν κρίνω μόνο με βάση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά με όλη τη σεζόν. Η ομάδα έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα. Ωστόσο, θα χρειαστούμε καλύτερη απόδοση από κάποιους παίκτες, που δεν έχουν δείξει ακόμα σε αυτή τη σειρά, το επίπεδο που έδειχναν όλη τη σεζόν”.