Skip to main content

Εργκίν Αταμάν: Τουρκικά μηνύματα συμπαράστασης στον προπονητή του Παναθηναϊκού

Πηγή φωτ: ΙΝΤΙΜΕ, Ευαγγελάτος Αλέξανδρος

Hurriyet: «Απειλήθηκε από τεχνικό επιτελείο της ισραηλινής ομάδας μετά τον αγώνα Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ»

Ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας  Οσμάν Ασκίν Μπακ και η Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (TBF) έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στον Εργκίν Αταμάν, προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος, όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet. «απειλήθηκε από τεχνικό επιτελείο της ισραηλινής ομάδας μετά τον αγώνα Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ που έγινε χθες για τη  δεύτερη αγωνιστική του γύρου των πλέι οφ της EuroLeague»,

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, στη συνέντευξη Τύπου «μετά τον αγώνα, μέλος του τεχνικού team  της Μακάμπι Τελ Αβίβ απείλησε τον Αταμάν λέγοντας “Θα δείτε τι θα σας κάνουν οι Σιωνιστές”».

Στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Μπακ τόνισε:

«Ο Εργκίν Αταμάν είναι ο προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ και ένας πολύτιμος αθλητικός άνθρωπος που εκπροσωπεί τη χώρα μας. Στεκόμαστε δίπλα στον δάσκαλό μας, που είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά του και που έχει εκφράσει την αγάπη του για τη χώρα του όπου κι αν πάει».

Η Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ( TBF ) στήριξε επίσης τον Εργκίν Αταμάν με το μήνυμα που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Καταδικάζουμε την απειλή κατά του προπονητή της Εθνικής μας Ανδρών Εργκίν Αταμάν. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε πλήρως τον προπονητή μας που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο εξωτερικό και του ευχόμαστε καλή επιτυχία» ανέφερε η ανάρτηση.

Ο Εργκίν Αταμάν εξήγησε την απειλή που δέχθηκε μετά τον αγώνα Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είμαι Τούρκος, δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα»

Δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον 2ο αγώνα των Playoff της EuroLeague μεταξύ Παναθηναϊκού και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Τσελίκ σημείωσε τα εξής σχετικά με τη δήλωση που έκανε ο Εργκίν Αταμάν , ο οποίος προπονεί την Εθνική ομάδα μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό: «Είναι ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ και των αθλημάτων. Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση κατά του κ. Εργκίν Αταμάν, ενός πολύτιμου μέλους της κοινότητάς μας. Στηρίζουμε τον Εργκίν Χότζα μας, που εκπροσωπεί με επιτυχία τη χώρα μας , ενάντια σε κάθε είδους επιθετικότητα».