Skip to main content

Έρχεται ο «νόμος Μπαπέ»

REUTERS/Stephane Mahe

Η κοινότητα της Μαδρίτης ετοιμάζεται να μειώσει την φορολογία για αλλοδαπούς προκειμένου να ικανοποιηθεί ο μέλλων άσος της Ρεάλ

Αν δεν συμβεί κάποια πολύ μεγάλη έκπληξη, ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν Κιλιάν Μπαπέ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει τον Ιούνιο, θα μετακομίσει στη Μαδρίτη για την Ρεάλ.

Ο Γάλλος διεθνής θα γίνει ο πιο καλοπληρωμένος παίκτης στα αποδυτήρια της «Βασίλισσας» με μισθό που υπολογίζεται μεταξύ 2,5 και 3 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα (μεικτό).

Και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας El Nacional, η κυβέρνηση της Ισαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο, προέδρου της κοινότητας της Μαδρίτης, ολοκληρώνει την τελική έγκριση νόμου που θα επιτρέπει μειώσεις στον φόρο εισοδήματος για αλλοδαπούς που εγκαθίστανται στην ισπανική πρωτεύουσα, εάν κάνουν επενδύσεις.

Ο «νόμος Μπαπέ» θα επιτρέψει στον 25χρονο ποδοσφαιριστή να επωφεληθεί από ένα σημαντικό φορολογικό πλεονέκτημα.

Κάνοντας επενδύσεις, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 θα πληρώσει φόρο εισοδήματος 24,5%, με φορολογικό συντελεστή μόλις 1,7% υψηλότερο από αυτόν ενός Μαδριλένου που κερδίζει μεταξύ 12.450 και 18.000 ευρώ ακαθάριστα.

Ένα μέτρο που θυμίζει τον «νόμο Μπέκαμ», ο οποίος εφαρμόστηκε δύο χρόνια μετά την άφιξη του Άγγλου στην Ρεάλ το 2005, προκειμένου να περιοριστεί ο φορολογικός συντελεστής στο 24%, για τους αλλοδαπούς στη Μαδρίτη.