Skip to main content

Οι αήττητοι πρωταθλητές

Οι Νιου Σέιντς κατάκτησαν τον τίτλο στην Ουαλία με... περίπατο, μετρώντας 30 νίκες, 2 ισοπαλίες και 33 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο

Τριάντα νίκες, δύο ισοπαλίες, μηδέν ήττες και, λογικά, ένας τίτλος πρωταθλήματος: τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, αλλά δεν αφορούν ούτε την εφετινή Μπάγερ Λεβερκούζεν, ούτε την Άρσεναλ του 2004, αλλά τα στατιστικά των Νιου Σέιντς.

Η εκπρόσωπος της μικρής πόλης Χλανσάντφρεντ-ιμ-Μεχάιν στο Πόουις της βόρειας Ουαλίας και της πόλης Όσβεστρι στο Σρόπσαϊρ της Αγγλίας (η έδρα του συλλόγου), κατάκτησε τον 16ο τίτλο του συντρίβοντας τον ανταγωνισμό στο εθνικό πρωτάθλημα.

Πέρα από τις τριάντα νίκες που κατακτήθηκαν σε 32 αγώνες, η διαφορά τερμάτων είναι εκπληκτική: +99, με 117 γκολ υπέρ και 18 κατά.

Για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος οι Νιου Σέιντς νίκησαν με 2-0 τη δευτεραθλήτρια Κόναχ΄ς Κουάι Νόμαντς, αποκτώντας προβάδισμα 33 βαθμών.

Όσο για την επόμενη φιλοδοξία; Να ξεπεράσουν τον 3ο προκριματικό γύρο στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, στόχος που δεν έχουν πετύχει ποτέ οι Βρετανοί.