Skip to main content

O Oλυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ και έμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι του τίτλου

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι από τον «δικέφαλο» του Βορρά και έφτασαν στη νίκη με 2-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στη μάχη των «ευρωπαίων», το rotation των οκτώ αλλαγών του Μεντιλίμπαρ ήταν πιο αποτελεσματικό και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off.

Με αυτό το «τρίποντο» οι Πειραιώτες κράτησαν «ζωντανές» τις ελπίδες τους για κατάκτηση του τίτλου ενώ το σύνολο του Λουτσέσκου έχασε πολύτιμο έδαφος.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, η οποία καρποφόρησε στο 27, από το κερδισμένο πέναλτι του Ναβάρο, έπειτα από σπρώξιμο του Κουλιεράκη. Ο Ποντένσε εκτέλεσε, ο Κοτάρσκι απέκρουσε και ο Κίνι πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά είχε κακές επιλογές στα τελευταία μέτρα, γεγονός που του στέρησε σημαντικές στιγμές δημιουργίας.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι καλύτερος, να βγάζει περισσότερη ενέργεια πάνω στο χορτάρι και να βρίσκει το δεύτερο γκολ που «κλείδωσε» σε μεγάλο βαθμό την νίκη του. Στο 61′ ο Όρτα, έδωσε στον Ποντένσε, εκείνος με υπέροχη κάθετη βρήκε τον Ζέλσον και ο Πορτογάλος εξτρέμ έγραψε το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει το σκορ στο 92′ με γκολ του Μάρκος Αντόνιο μετά από γύρισμα του Ζίβκοβιτς.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 72, Παναθηναϊκός 71, ΠΑΟΚ 67, Ολυμπιακός 66, Άρης 48, Λαμία 34.

*ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Η επόμενη αγωνιστική

Τετάρτη 24 Απριλίου

17:00: Λαμία-ΠΑΟΚ
19:30: Άρης-Ολυμπιακός
20:30: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός