Skip to main content

Ολυμπιακός: Στον τελικό του Youth League

KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Η Κ19 των «ερυθρολεύκων» νίκησε τη Ναντ με 3-1 στα πέναλτι και θα διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης στον μεγάλο τελικό της Δευτέρας

Ιστορία έγραψαν οι νέοι του Ολυμπιακού, καθώς νίκησαν 3-1 στα πέναλτι τη Ναντ στον ημιτελικό του Youth League και τη Δευτέρα θα διεκδικήσουν την κορυφή της Ευρώπης με τον νικητή του ζευγαριού Πόρτο-Μίλαν.

Οι «μπέμπηδες» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου δεν λύγισαν ούτε από τους Γάλλους, το ενενηντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 0-0 και όπως και η πρώτη ομάδα χθες στη Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρ, έτσι και η Κ19 έδειξε ολύμπια ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.

Η Ναντ ήταν εκείνη που είχε διπλή χαμένη ευκαιρία στο 16′, με τον πορτιέρε Σίνα να αποκρούει τις ενέργειες των Γκοτιέ και Μαφουμπί.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 34′, με τη μεγάλη ευκαιρία του Κωστούλα. Ο Μαμπόν, όμως, ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε τον κίνδυνο. Οι Γάλλοι πάντως στο 38′ έχασαν κι αυτή μια μεγάλη φάση με τον Ντικάρ σε κενή εστία, να στέλνει τη μπάλα άουτ με το κεφάλι.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, οι δύο ομάδες είχαν από καλά διαστήματα, αλλά όχι τις μεγάλες φάσεις όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Στη «ρώσικη ρουλέτα»’ ο Ολυμπιακός ήταν πιο εύστοχος, επιβλήθηκε με 3-1 και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση.