Skip to main content

Ο μυθικός Τζολάκης έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Conference League

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρ στη διαδικασία των πέναλτι(3-2) χάρη στις επεμβάσεις του Έλληνα τερματοφύλακα και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα.

Έγραψε ιστορία απόψε στην Πόλη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν για πρώτη φορά στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αποκλείοντας την Φενέρμπαχτσε στην διαδικασία των πέναλτι με 3-2.

Στους «4» του Conference League θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα στον δρόμο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ήταν ο τερματοφύλακας, Κωνσταντίνος Τζολάκης που έκανε την διαφορά στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός μόλις στο 3′ απείλησε με σουτ του Τσικίνιο αλλά η Φενέρ κατάφερε πολύ γρήγορα να εκμεταλλευθεί την δύναμη της έδρας και να ανοίξει το σκορ.

Στο 12′ ο Καχβετσί βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή των «ερυθρολεύκων» και με δυνατό σουτ νίκησε τον Τζολάκη για το 1-0. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ισορρόπησε στη συνέχεια αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Οι Τούρκοι έγιναν ξανά απειλητικοί στο 34′ αλλά ο Τζολάκης έκανε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Καχβετσί.

To δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Η Φενέρ είχε μια ανούσια κατοχή, ο Ολυμπιακός έπαιξε περισσότερο άμυνα για να μην απειληθεί περαιτέρω και απείλησε στο 79′, στη πρώτη καλή στιγμή μετά το 34′.

Ο Μασούρας βγήκε μόνος του απέναντι από τον Λιβάκοβιτς, με τον Κροάτη κίπερ να κάνει σπουδαία επέμβαση. Η πίεση των Τούρκων αυξήθηκε από το 85′ και μετά, ο Σιμάνσκι αστόχησε από καλή θέση στο 86′ και το ζευγάρι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά σε ένα «χρυσό» γκολ. Από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Ιμπόρα ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Λιβάκοβιτς και το δοκάρι αρνήθηκαν το γκολ.

Η εικόνα της αναμέτρησης και τα ρίσκα που δεν έπαιρνε καμία ομάδα έδειχναν πέναλτι, όπως κι έγινε, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Ντόη στο 120’+2′.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» ο Τζολάκης έκανε μυθική εμφάνιση, απέκρουσε τρία πέναλτι των παικτών της Φενέρ-όλα στην ίδια γωνία- και οδήγησε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Conference League!

Η διαδικασία των πέναλτι

Ελ Καμπί: 1-0
Τάντιτς: Επέμβαση Τζολάκη
Ελ Αραμπί: Επέμβαση Λιβάκοβιτς
Μπατσουαγί: 1-1
Όρτα: 2-1
Ουντέρ: Επέμβαση Τζολάκη
Μασούρας: 3-1
Τζικού: 3-2
Ροντινέι: Επέμβαση Λιβάκοβιτς
Μπονούτσι: Επέμβαση Τζολάκη