Skip to main content

Η ανώτερη Μπριζ έσβησε το όνειρο του ΠΑΟΚ

(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Ο «δικέφαλος» του Βορρά ηττήθηκε 2-0 από τους εξαιρετικούς Βέλγους στη Τούμπα και το ταξίδι του ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά του Conference League.

Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε το εμπόδιο της Μπριζ για τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League. Ο «δικέφαλος του βορρά» μετά την ήττα στο Βέλγιο(1-0), ηττήθηκε και στη Τούμπα με 2-0, μη μπορώντας να κοντράρει τον πολύ ανώτερο αντίπαλό του. Επί της ουσίας όλα κρίθηκαν στο πρώτο μέρος όταν το σύνολο του Νικ Χάγεν σκόραρε δύο φορές.

Εφιαλτικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ. Η Μπριζ έπιασε εξαιρετική απόδοση, οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα και οι Βέλγοι κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να… καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Ο Βέτλεσεν στο 13′ σούταρε άουτ από καλή θέση, στο 18′ ο Γιουτγκλά έχασε μεγάλη ευκαιρία και η  υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 33′ όταν ο Γιουτγκλά με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ.

Στο 40′ ο Βανάκεν και ο Γιουτγκλά στιγμές αργότερα χτύπησαν «καμπανάκι» στην άμυνα του ΠΑΟΚ,  η οποία πιάστηκε στον ύπνο στις καθυστερήσεις και δέχθηκε ακόμη ένα γκολ. Ο Κοτάρσκι στο 45’+2′ νίκησε στον Σκόρας αλλά στην επαναφορά ο Γιουτγκλά αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λουτσέσκου έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 51′ με τον Ντεσπότοφ, η Μπριζ είδε τον Νούσα στο 58′ να αστοχεί από καλή θέση και από κει και έπειτα το παιχνίδι «έσβησε».

Οι φιλοξενούμενοι άφησαν την μπάλα στον ΠΑΟΚ, διαχειρίστηκαν το προβάδισμα τους και χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά πήραν στο ρελαντί την πρόκριση για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Φιορεντίνα για μια θέση στον μεγάλο τελικό της Opap Arena.