Skip to main content

Γκουαρδιόλα: Τι υπέροχος, τι κολασμένος τρόπος για να χάσεις

REUTERS/Carl Recine

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του αλλά και στην Ρεάλ Μαδρίτης για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League

Σε έναν μυθικό προημιτελικό που κρίθηκε στα πέναλτι, η Ρεάλ απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι, με τον αγγλικό σύλλογο να είναι ανώτερος σε όλο το παιχνίδι αλλά να μην μπορεί να υποτάξει τη «βασίλισσα» της Ευρώπης.

Ο τεχνικός των Citizens, Πεπ Γκουαρδιόλα, έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του για την μεγάλη προσπάθεια ενώ έσταξε μέλι και για την μεγάλη αντίπαλο της ομάδας του.«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να συγχαρώ τη Ρεάλ Μαδρίτης για την πρόκριση στα ημιτελικά. Η Ρεάλ αμύνθηκε πολύ πίσω, με πολλή αλληλεγγύη. Τα δώσαμε όλα. Λυπάμαι. Έχουμε κάνει τα πάντα, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Τι υπέροχος, τι κολασμένος τρόπος για να χάσεις» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αμύνθηκαν πιο πίσω, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν πετύχαμε γκολ. Θα είναι στους ημιτελικούς και εμείς όχι, λόγω μικρών λεπτομερειών. Μερικές φορές κερδίζεις στα πέναλτι, μερικές φορές όχι.  Ήμασταν όλοι στο καλύτερο επίπεδο, για να νικήσεις τη Ρεάλ πρέπει να είσαι στο 100%. Εμείς ήμασταν, αλλά δεν ήταν αρκετό. Σε ένα άλλο άθλημα, στατιστικά, θα είχαμε κερδίσει, αλλά το ποδόσφαιρο έχει αυτό το υπέροχο πράγμα.

Η τύχη δεν υπάρχει και συμφωνώ. Δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ. Έχουμε κάνει τα πάντα. Πονάει, αλλά  πρέπει να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε. Δεν μπορούμε πάντα να νικάμε».