Skip to main content

Champions League: Η Ρεάλ απέκλεισε την Σίτι στα πέναλτι και παίζει με την Μπάγερν

Οι Άγγλοι ήταν πολύ καλύτεροι σε όλους τους τομείς αλλά πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητά τους, ενώ για τους Γερμανούς «καθάρισε» ο Κίμιχ

Στα πέναλτι κρίθηκε ο νικητής της προημιτελικής σειράς του Champions League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Ρεάλ Μαδρίτης, με «τυχερή» στη… ρουλέτα την ισπανική ομάδα.

Κανονική διάρκεια και παράταση ολοκληρώθηκαν με τις ομάδες ισόπαλες 1-1, σκορ που σε συνδυασμό με το 3-3 στο «Μπερναμπέου» οδήγησε τις δύο τελευταίες νικήτριες της διοργάνωσης στη διαδικασία από την «άσπρη βούλα».

Πιο ψύχραιμοι οι Ισπανοί επικράτησαν με 4-3, κι ας έχασαν την πρώτη εκτέλεση με τον Μόντριτς, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Έντερσον.

Στα ημιτελικά η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν, που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ στο Μόναχο (2-2 ο αγώνας στο Λονδίνο) κι επέστρεψε στα ημιτελικά ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Στο «Έτιχαντ» η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν συντριπτικά ανώτερη απέναντι σε έναν αντίπαλο που διαφάνηκε ότι αρχικά θα ήταν ικανοποιημένος με την παράταση κι εν συνεχεία αν ο τελικός οδηγούνταν στα.

Η Σίτι είχε 34 (!) τελικές προσπάθειες απέναντι σε μια ομάδα του υψηλότερου επιπέδου, εκ των οποίων οι 11 στην εστία, την ώρα που η Ρεάλ μέτρησε μόλις 8, εκ των οποίων οι 3 στην εστία.

Παρόλα ταύτα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 12΄ με τον Ροντρίγκο, για να «σημαδέψει» το οριζόντιο ο Χάαλαντ στο 17΄ και στο ριμπάουντ ο Μπερνάρντο Σίλβα να αστοχεί μόνος απέναντι στο τέρμα!

Τελικά, το παιχνίδι στα ίσα έφερε ο Ντε Μπρόινε στο 76΄ αλλά στη συνέχεια το 1-1 δεν μεταβλήθηκε. Στη διαδικασία των πέναλτι ευστόχησαν για τους «Μπλάνκος» οι Μπέλινγχαμ, Βάσκεθ, Νάτσο και Ρούντιγκερ, ενώ ο Λούνιν απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μπερνάντο Σίλβα και Κόβατσιτς.

Για τους απερχόμενους πρωταθλητές Ευρώπης που προηγήθηκαν 1-0 με τον Άλβαρες, εύστοχοι ήταν ο Φόντεν και ο τερματοφύλακας Έντερσον.

Στο Μόναχο το παιχνίδι κρίθηκε στην κανονική διάρκεια και φρόντισε γι΄ αυτό ο Τζόσουα Κίμιχ.

Ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς συγκινήσεις η Μπάγερν μπήκε φουριόζα στην επανάληψη, είχε διπλό δοκάρι στην ίδια φάση με τους Λέον Γκορέτσκα και Ραφαέλ Γκερέιρο αλλά βρήκε το γκολ στο 63΄ με την καρφωτή κεφαλιά του Κίμιχ στην σέντρα του Γκερέιρο.