Skip to main content

Conference League: Ραντεβού με την ιστορία για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Στη Τούμπα και στην Κωνσταντινούπολη χτυπά απόψε η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός φιλοδοξούν απόψε να γράψουν ιστορία και για πρώτη φορά να προκριθούν στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι δύο ελληνικοί σύλλογοι δίνουν πολύ σημαντικά παιχνίδια για τα προημιτελικά του Conference League, θέλοντας να ξεπεράσουν τα εμπόδια της Μπριζ και της Φενέρμπαχτσε.

Ο ”δικέφαλος του βορρά” φιλοξενεί στις 22:00 την Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και αναμένεται να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ, Τάισον, Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς και Σαμάτα.

Οι Βέλγοι ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη χωρίς τρεις βασικούς παίκτες, καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι Μέχελε, Ντε Κάιπερ και Τιάγκο.

Από κει και πέρα, οι ”ερυθρολεύκοι” στις 22:00 θα παλέψουν για το εισιτήριο που οδηγεί στους ”4” στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε νικήσει στον Πειραιά με 3-2 και καλείται να υπερασπιστεί αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Ρέτσο και πιθανότατα θα παρατάξει την ομάδα του, με τους: Τζολάκη, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνη, Γιόβετιτς, Ποντένσε, Ελ Καμπί.

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ θα μεταδοθεί απ’ το Cosmote Sport 3, ενώ το Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός απ’ το Cosmote Sport 4.