Skip to main content

Λουτσέσκου: Πιο δύσκολο ήταν το ματς με την Ντιναμό

ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για τη ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ που μπορεί να αποδειχθεί ιστορικής σημασίας για τον «Δικέφαλο»

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να ανατρέψει το σκορ της ήττας του στο Βέλγιο (0-1) από την Κλαμπ Μπριζ στην αυριανή (18/4, 19:45) ρεβάνς της Τούμπας για να βρεθεί στα ημιτελικά του Conference League.

Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του «Δικέφαλου», Ραζβάν Λουτσέσκου, εξέφρασε γι΄ άλλη μια φορά την πίστη που έχει στην ομάδα και τους παίκτες του, ενώ επισήμανε την ατμόσφαιρα της Τούμπας.

«Η Μπριζ είναι μια καλή ομάδα, που αντιπροσωπεύει ένα ποδόσφαιρο που είναι στο top level. Είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Το πρώτο ματς ήταν δύσκολο και το γκολ που δεχθήκαμε σίγουρα μας επηρέασε κι έδωσε αυτοπεποίθηση στον αντίπαλο», σχολίασε αρχικά ο Ρουμάνος προπονητής.

«Θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό το αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε και να είχαμε ισοφαρίσει. Σίγουρα δικαιούταν λίγο παραπάνω τη νίκη η Μπριζ, αλλά το ποδόσφαιρο κρίνεται στις στιγμές και τις λεπτομέρειες».

Αναφορικά με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, ο Λουτσέσκου εστίασε στην στήριξη της εξέδρας: «Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο φόβος που αισθάνεται ο αντίπαλος, αλλά η ενέργεια που δίνει ο κόσμος στη δική του ομάδα. Στις δύσκολες στιγμές που θα πιέζουμε την Μπριζ και θα κάνουμε το παιχνίδι μας, σίγουρα η ατμόσφαιρα της Τούμπας θα είναι πολύ σημαντική και μπορεί να προβληματίσει τους Βέλγους».

Για την Κλαμπ Μπριζ και τη σύγκριση με τα παιχνίδια απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ παρατήρησε πως «ήταν σημαντικό να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά μετά το πρώτο ματς. Στόχος είναι να μπούμε στο γήπεδο και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Το μόνο που μπορώ να συγκρίνω με την Ντιναμό, είναι ότι τότε ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα από άποψη ψυχολογίας, γιατί προερχόμασταν από μία ήττα με 2-0».

Όσο για το αν θεωρεί πως αυτό είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη φέτος: «Πριν από μια βδομάδα παίξαμε με την Κλαμπ Μπριζ, είχαμε παίξει ντέρμπι στην Ελλάδα με ένταση. Παίξαμε με τη Λαμία που έπρεπε να πάρουμε το αποτέλεσμα, ενώ η Μπριζ δεν είχε παίξει ματς πριν από εμάς», είπε ο Λουτσέσκου.

Και πρόσθεσε: «Αύριο είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί ψυχολογική προετοιμασία. Δεν μπορώ να πω ότι είναι το πιο σημαντικό, όλα τα ματς είναι σημαντικά. Για να φτάσουμε εδώ, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολλές άλλες ομάδες. Κάθε παιχνίδι μας έδινε ψυχολογία και ήταν σημαντικό. Το επίπεδο ποιότητας και εμπειρίας τώρα είναι διαφορετικό και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι».