Skip to main content

Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Χατσάνοφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο

Φωτ. REUTERS/Denis Balibouse

Ο Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός, πέρασε στους «4» και δείχνει έτοιμος για όλα στο Πριγκιπάτο

Eξαιρετική εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά του τουρνουά του Μόντε Κάρλο, καθώς νίκησε 2-0 σετ τον Κάρεν Κατσάνοφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με 6-4, το δεύτερο με 6-2 και μέσα σε 82 λεπτά έφτασε στην επικράτηση.

Στους «4» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σίνερ-Ρούνε, με τον πρώτο να είναι το απόλυτο φαβορί.

«Οι επιστροφές μου ήταν αποτελεσματικές και πήρα το μομέντουμ σε κάποιο σημείο του αγώνα», είπε αρχικά στην on court συνέντευξή του και συνέχισε:

«Ήταν συγκροτημένος στο τένις του, φαινόταν ήρεμος πίσω από τη βασική γραμμή. Προσπάθησα να πιέσω όσο μπορούσα και να μη βιάζομαι να μπαίνω στα ράλι. Προσπάθησα να προβλέψω και να διαβάσω κάποια πράγματα στο court, κάτι που λειτούργησε καλά. Πήρα και πάλι τον χρόνο μου και αυτό βοήθησε να καταλάβω τι δουλεύει και τι όχι. Σήμερα ήμουν επίμονος στις προσπάθειές μου να φύγω με κάτι καλό.

Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν μου φέρνει καλές αναμνήσεις η επιστροφή μου σε αυτό το γήπεδο. Αυτό, φαντάζομαι, συνεισφέρει σε κάποιες εμφανίσεις μου εδώ. Επιστρέφω εδώ και ξαναζώ τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Μου προκαλεί ευχάριστα αισθήματα να παίζω μπροστά σε κόσμο όπως αυτόν και με κάνει να προσπαθώ για την τελειότητα στο παιχνίδι μου. Είναι ευκαιρίες που δεν δίνονται όλη τη χρονιά, το χώμα είναι σε συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου και προσπαθώ για το καλύτερο».