Skip to main content

Nτάνι Μέρφι: Ο εθισμός στα ναρκωτικά μετά το τέλος μίας σπουδαίας καριέρας

Ο παλαίμαχος άσος της Λίβερπουλ αποκάλυψε την περιπέτειά που είχε με την κοκαΐνη

Σε μία συγκλονιστική συνέντευξη, ο Ντάνι Μέρφι αποκάλυψε τον εθισμό του στην κοκαΐνη αμέσως μετά το τέλος της καριέρας του. Ο παλαίμαχος άσος που έγραψε την δική του ιστορία με την φανέλα της Λίβερπουλ μίλησε για όσα βίωσε όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Αρχικά ασχολήθηκα με ορισμένα πράγματα για να νιώθω… έξαψη και να φτιάχνομαι. Νομίζω ότι ήταν μια συσσώρευση πραγμάτων, οπότε χρειαζόμουν κάποια διαφυγή από την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το οικονομικό πρόβλημα, τα προβλήματα στις σχέσεις, τα προβλήματα της καθημερινότητας η σχέση. Δεν ήξερα πώς αντιμετωπίζω τα προβλήματα χωρίς να παίζω ποδόσφαιρο! Όσο παίζεις, η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη σε κρατούν προνοητικό και ενεργητικό, άσχετα με τα άλλα ζητήματα. Αυτά τα ζητήματα γίνονται τεράστια χωρίς το ποδόσφαιρο. Είχα μια περίοδο που έκανα χρήση κοκαΐνης και κάπνιζα λίγο χόρτο. Χωρίς το ποτό, θα μπορούσα να ζήσω και δεν ήμουν αλκοολικός. Μπορούσα να κάτσω σε ένα σπίτι με αλκοόλ και να μην το πιω.

Όμως για ένα διάστημα ήμουν εθισμένος στην κοκαΐνη! Έφτασα στο σημείο που πίστευα ότι δεν μπορούσα να κάνω πράγματα χωρίς αυτήν. Το οποίο ήταν ανοησία, φυσικά και μπορούσα.

Το καταφέρνεις αρχικά, το κάνεις μια φορά την εβδομάδα, δύο φορές την εβδομάδα, το κάνεις μια τρίτη μέρα παραπάνω και τελικά συσσωρεύεται και σε πιάνει.

Παίρνεις κάποια βοήθεια και αρχίζεις να καταλαβαίνεις τις συμπεριφορές και τα μοτίβα. Όταν πήρα βοήθεια, έβαλα τον εαυτό μου κοντά σε ανθρώπους που το έχουν περάσει. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να μπεις στα βαθιά και δεν είναι όλοι έτσι γιατί πρέπει να είσαι έτοιμος για ένα συναισθηματικό οδοστρωτήρα στη θεραπεία. Δεν είναι όλοι έτοιμοι, ειδικά αν έχεις περάσει μια τραυματική ζωή. Και με έκανε καλύτερο άνθρωπο».