Skip to main content

«Διπλό» στη Θεσσαλονίκη και παραμένει στο κυνήγι της κορυφής ο Παναθηναϊκός

Πηγή φωτ: ΙΝΤΙΜΕ, ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το «τριφύλλι» με γκολ του Σπόραρ και αυτογκόλ του Μπράμπετς νίκησε τον Άρη 2-0 και συνεχίζει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Μία πολύ σημαντική νίκη πήρε απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός.

Το «τριφύλλι» επιβλήθηκε επί του Άρη με 2-0, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Άντρατζ Σπόραρ κι ένα αυτογκόλ του Μπράμπετς.

H ομάδα του Φατίχ Τερίμ έφτασε τους 65 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό. Ο Μορόν στο 11′ απείλησε από απόσταση, όπως και ο Ιωαννίδης στο 12′, με τα σουτ τους να μην βρίσκουν στόχο. Στο 16′ οι «πράσινοι» είδαν το φάουλ του Μπακασέτα να περνά λίγο άουτ ενώ στα… καπάκια ο Ντραγκόφσκι είπε «όχι» σε προσπάθεια του Μορόν.

Από το 25′ και έπειτα ο Άρης πατούσε καλύτερα, στο 33′ ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε το φάουλ του Φαμπιάνο ενώ δύο λεπτά αργότερα νίκησε τον Μορόν σε τετ α τετ. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στο «τριφύλλι», με τον Παλάσιος να αστοχεί από καλή θέση.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε πιο δυνατά, είχε προϋποθέσεις αλλά όχι και καλές ευκαιρίες. Στο 62′ μετά από ένα λάθος του Μπράμπετς, η μπάλα έφτασε στον Σπόραρ και ο Σλοβένος φορ με ένα καταπληκτικό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια οι «κίτρινοι» πίεσαν και στο 90′ έχασαν μια τεράστια ευκαιρία. Ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά και ο Γεντβάι πάνω στην γραμμή έσωσε τους «πράσινους».

Ο Άρης πήρε πάρα πολλά ρίσκα για να ισοφαρίσει και σε μια κόντρα επίθεση στο 92′ ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» την νίκη. Ο Μλαντένοβιτς έκανε την σέντρα, ο Τζούρισιτς νικήθηκε από τον Κουέστα αλλά η μπάλα βρήκε στον Μπράμπετς και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-0 για το «τριφύλλι».