Skip to main content

Ο Ντε Μπρόινε οδήγησε την Σίτι στο «διπλό»

REUTERS/Tony Obrien

Ο Βέλγος αστέρας της πρωταθλήτριας Ευρώπης έκανε την διαφορά στο «Σέλχαρστ Παρκ» για την ομάδα του Γκουαρδιόλα

Ο Κέβιν ντε Μπρόινε σκόραρε δις κι οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι σε μια κυρίαρχη νίκη με 4-2 επί της Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο, χάρη στην οποία οι πρωταθλητές έφτασαν τη Λίβερπουλ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, με παιχνίδι περισσότερο.

Μετά την έκπληξη από το γκολ που σημείωσε νωρίς (3΄) ο επιθετικός της Πάλας, Ζαν Φιλίπ Ματέτα, ο Ντε Μπρόινε ισοφάρισε με ένα υπέροχο σουτ στο 13΄.

Ο Ρίκο Λιούις έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους αμέσως μετά το ημίχρονο (47΄), ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε το 19ο γκολ του στη σεζόν στο 66ο λεπτό από κοντά και ο Ντε Μπρόινε σημείωσε το 100ό γκολ του για την Σίτι τέσσερα λεπτά αργότερα.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν να μειώσουν με τον Όντσον Έντουραντ στο 86΄ αλλά ήταν πια αργά για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Με επτά παιχνίδια να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος η Σίτι ισοβαθμεί στους 70 βαθμούς με τη Λίβερπουλ, αμφότερες στο +2 από την Άρσεναλ που παίζει αργότερα απόψε εκτός έδρας με την Μπράιτον, ενώ την Λίβερπουλ περιμένει αύριο στο Μάντσεστερ η Γιουνάιτεντ.