Skip to main content

FIFA: Πτώση της Ελλάδας, πρώτη η Αργεντινή

Το Βέλγιο επέστρεψε στην πρώτη τριάδα υποσκελίζοντας την Αγγλία που «έπεσε» τέταρτη

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, μπροστά από την Γαλλία (2η), αλλά το Βέλγιο επέστρεψε στο βάθρο ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση εις βάρος της Αγγλίας, που έχασε μία και είναι τέταρτη.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Βραζιλία, με την Πορτογαλία έκτη (άνοδος μίας θέσης). Η Ολλανδία (7η) υποχώρησε μία θέση, ενώ η Ισπανία (8η), η Ιταλία (9η) και η Κροατία (10η) τις διατήρησαν.

Ο αποκλεισμός της Εθνικής Ελλάδας από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 κόστισε πτώση μιας θέσης, με αποτέλεσμα η χώρα να είναι πια 50ή στο world ranking της FIFA.

Οι ΗΠΑ (11ες, +2 θέσεις), Κολομβία (12η, +2), Ουκρανία (22η, +2) και Πολωνία (28η, +2) σημείωσαν πρόοδο στην κατάταξη, όπως και η Τσεχία (36η, +4), η Παλαιστίνη (93η, +4) και η Δημοκρατία της Κιργιζίας (100ή, +4), οι οποίες έκαναν τα μεγαλύτερα άλματα στο Top-100.

Αξιοσημείωτες επίσης είναι οι επιδόσεις του Κατάρ (34η, +3) και των Κομόρων (117η, +4), καθώς και οι δύο ομάδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην υψηλότερη θέση τους. Η επόμενη κατάταξη θα δημοσιευτεί στις 20 Ιουνίου.