Skip to main content

Στην Λεωφόρο τα φώτα της Σούπερ Λίγκας

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται απόψε με την διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ, στην οποία δεσπόζει το αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Τα πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκας συνεχίζονται σήμερα (3/4) με την διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής, με το αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ να δεσπόζει στο πρόγραμμα.

Οι «Πράσινοι» θα υποδεχθούν την Ένωση στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (21:00) σε παιχνίδι… μονόδρομο για εκείνους, καθώς ό,τι έχτισαν με τη νίκη τους στο «Γ. Καραϊσκάκης» το έχασαν μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (2-3) την Κυριακή.

Το «Τριφύλλι» βρέθηκε αίφνης στο -6 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και μόνο με νίκη θα καταφέρει να διατηρήσει τις ελπίδες παραμονής του στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη, ωστόσο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού  συμπλήρωσε 17 αγώνες αήττητη απέναντι στους «μεγάλους» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης).

Αν οι «Κιτρινόμαυροι» φύγουν από την Λεωφόρο αήττητοι, όπως συνέβη στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας (2-1), θα έχουν κάνει το μεγάλο όσο και αποφασιστικό βήμα για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Έναν τίτλο βασικός διεκδικητής του οποίου είναι επίσης ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ακολουθεί την ΑΕΚ σε απόσταση δύο βαθμών και θα έχει απόψε σαφέστατα ευκολότερο έργο από την Ένωση αντιμετωπίζοντας στην Τούμπα την Λαμία (19:30).

Το συγκρότημα του Ρασβάν Λουτσέσκου άφησε πίσω την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας στο θεσσαλονικιώτικο ντέρμπι με τον Άρη και περιμένει την ομάδα της Φθιώτιδας για… σόου, περιμένοντας… δώρο από την Λεωφόρο.

Η συμμετοχή και μόνο στα πλέι οφ φαίνεται πως εξάντλησε τις φιλοδοξίες της Λαμίας, καθώς ο σύλλογος έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της Τετάρτης (19:00) ο Ολυμπιακός, ο οποίος ξεκίνησε στα πλέι οφ με δύο ήττες, περιμένει τον Άρη που έκανε εκκίνηση με δύο «τρίποντα».

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρίσκεται πια στο -8 από την κορυφή, ο τίτλος απομακρύνθηκε και πρώτιστο μέλημά της είναι να αποφύγει την τέταρτη θέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα χτυπήσει κάθε παιχνίδι, όπως απέδειξε και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Θεσσαλονικείς του Άκη Μάντζιου μπορεί να έχουν στο μυαλό τους τον τελικό του Κυπέλλου (18/5 κόντρα στον Παναθηναϊκό) ωστόσο είναι σε εξαιρετική κατάσταση και «χτυπούν» όλα ματς, όπως έδειξαν σε Τούμπα (0-1) και με Λαμία (3-1).