Skip to main content

Eurobasket 2022: Άλλα τέσσερα «εισιτήρια για τους τελικούς βρήκαν κατόχους μέσω των προκριματικών

Άλλα τέσσερα «εισιτήρια» βρήκαν κατόχους για την τελική φάση του Eurobasket 2022 μέσω των προκριματικών της διοργάνωσης.

Μετά από τις αναμετρήσεις του Σαββάτου, Τουρκία, Βέλγιο, Ολλανδία και Βουλγαρία πανηγύρισαν την πρόκριση στους τελικούς του τουρνουά που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 σε τέσσερις χώρες.

Στον 4ο όμιλο, η Τουρκία επιβλήθηκε δύσκολα με 88-80 της Σουηδίας και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ολλανδίας, η οποία επίσης προκρίθηκε, επί της Κροατίας (65-57) πανηγύρισε την πρόκριση από την 5η και προτελευταια αγωνιστική της προκριματικής φάσης.

Η Βουλγαρία, για τον 8ο όμιλο, επικράτησε με 66-65 της Λετονίας στη Ρίγα και την απέκλεισε, ενώ στον 3ο όμιλο η αναμέτρηση του Βελγίου με τη Δανία (88-65) εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες (Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία και Γερμανία), ενώ στην τελική φάση έχουν ήδη προκριθεί οι Τσεχία (ως «οικοδέσποινα»), Γεωργία (ως «οικοδέσποινα»), Γερμανία (ως «οικοδέσποινα»), Ιταλία (ως «οικοδέσποινα»), Κροατία (από τα προκριματικά), Ελλάδα (από τα προκριματικά), Βοσνία (από τα προκριματικά), Ισραήλ (από τα προκριματικά), Σλοβενία (από τα προκριματικά), Ισπανία (από τα προκριματικά), Ουκρανία (από τα προκριματικά), Βέλγιο (από τα προκριματικά), Φινλανδία (από τα προκριματικά), Ουγγαρία (από τα προκριματικά), Ολλανδία (από τα προκριματικά), Πολωνία (από τα προκριματικά), Ρωσία (από τα προκριματικά), Σερβία (από τα προκριματικά), Τουρκία (από τα προκριματικά) και  Βουλγαρία (από τα προκριματικά).