Skip to main content

Ο Τσέφεριν επιτίθεται στη Super League

Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια και οι εθνικές διοργανώσεις μόνη πρόσβαση στην Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος της UEFA

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επανέλαβε στη διάρκεια συνόδου κορυφής στην Πορτογαλία ότι το ποδόσφαιρο «δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια» αλλά στην αθλητική αξία, στοχεύοντας για άλλη μια φορά στο σχέδιο μιας ευρωπαϊκής Super League.

Ο Τσέφεριν μίλησε μέσω βίντεο στα εγκαίνια της συνόδου κορυφής των προέδρων στην Κοΐμπρα, η οποία συγκέντρωσε τους διευθυντές των 34 επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων της Πορτογαλίας.

«Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση απέναντι στις απειλές που εξακολουθούν να αποτελούν οι οπαδοί της λεγόμενης Super League», σχολίασε ο πρόεδρος της UEFA.

Σύμφωνα με τον Τσέφεριν, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία νοιάζεται «για όλους τους συλλόγους, όχι μόνο για την ελίτ», καθώς και για «τους οπαδούς, τους παίκτες, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σε όλα τα επίπεδα αυτής της πυραμίδας, η αθλητική αξία είναι θεμελιώδης και τα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα πρέπει να είναι η μόνη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων».

Οποιαδήποτε εναλλακτική λύση «θα ήταν αντίθετη με την ίδια την ουσία του ποδοσφαίρου», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το νέο ανταγωνιστικό μοντέλο που θα εφαρμόσει η UEFA, με αλλαγές στην κατανομή των εσόδων και στη μορφή των διοργανώσεων, ο Τσέφεριν διαβεβαίωσε ότι ακόμη και οι ομάδες που δεν συμμετέχουν στα τουρνουά «θα έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερη χρηματοδότηση για να μπορέσουν να συνεχίσουν να εξελίσσονται, να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν».

Στην ίδια γραμμή και ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί, πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ECA, ο οποίος κατά τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής δήλωσε ότι η απειλή της Super League «δεν θα επιστρέψει».

Στην ομιλία του (μέσω βίντεο) ο Καταριανός αξιωματούχος υπενθύμισε ότι η οργάνωση της οποίας ηγείται, μαζί με την Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών, συνέβαλαν στο να σταματήσει κάτι που «θα κατέστρεφε τις εθνικές διοργανώσεις».

«Στην ECA, δίνουμε στους συλλόγους το λόγο στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Το ECA πιστεύει στην κοινή ανάπτυξη όλων των ενδιαφερόμενων μερών», κατέληξε.

naftemporiki.gr