Skip to main content

Στην Κωνσταντινούπολη οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες το 2027

Ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Σπύρος Καπράλος, χαρακτήρισε την Πόλη ως το τέλειο μέρος για την διεξαγωγή τους

Η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση της διοργάνωσης των Τέταρτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, το 2027, στην Κωνσταντινούπολη.

Η απόφαση ελήφθη μετά την υποβολή (στην Εκτελεστική Επιτροπή) λεπτομερούς έκθεσης αξιολόγησης, με τους ειδικούς των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών να έχουν εξετάσει όλες τις πτυχές των δυνατοτήτων της Πόλης να φιλοξενήσει τους Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων, των μεταφορών, της ασφάλειας, της διαμονής και των εγκαταστάσεων των αθλητών.

«Είναι σπουδαία νέα τόσο για τους αθλητές της Ευρώπης όσο και για την πόλη», σχολίασε ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Σπύρος Καπράλος.

«Η Κωνσταντινούπολη και η Τουρκία είναι από καιρό καλοί φίλοι του διεθνούς αθλητισμού, με την Κωνσταντινούπολη να έχει εντάξει τον αθλητισμό στον ιστό της καθημερινής ζωής προς όφελος των πολιτών της. Γνωρίζουμε ότι θα είναι το τέλειο μέρος για να λάμψουν οι καλύτεροι αθλητές της Ευρώπης το 2027».

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες του 2027 θα λειτουργήσουν επίσης ως αγώνες πρόκρισης σε διάφορα αθλήματα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028.

Στην υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης δεν προβλέπονται νέες κατασκευές καθώς θα χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις.