Skip to main content

Σε πλειστηριασμό η βίλα του Καφού

Ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος αστέρας και δις παγκόσμιος πρωταθλητής προσπαθεί να αποφύγει την χρεοκοπία

Προβλήματα για τον Καφού στη Βραζιλία… Ο παλαίμαχος διεθνής μπακ της Ρόμα και της Μίλαν, καθώς και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία (1994, 2002), βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Όπως αναφέρει το βραζιλιάνικο ιστοσελίδα UOL, μάλιστα, η βίλα του στο Μπαρουερί, στην πολιτεία Σάο Πάολο της Βραζιλίας, βγήκε σε πλειστηριασμό για να αντιμετωπιστούν τα χρέη. Η αξία της βίλας υπολογίζεται σε περίπου 7,4 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για να ένα ακίνητο 2.581 m² που εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους με έξι σουίτες και διαθέτει πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, αίθουσα παιχνιδιών, αίθουσα κινηματογράφου, αίθουσα τροπαίων, σάουνες και ασανσέρ.

Ο Καφού πρέπει να επιστρέψει 9,7 εκατομμύρια ρεάλ Βραζιλίας (περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ) στους πιστωτές, επιπλέον των οκτώ εκατομμυρίων ρεάλ (περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ) σε δεσμεύσεις.

Το πιο σημαντικό χρέος αφορά την Banco Industrial, στην οποία ο Cafù πρέπει να αποπληρώσει 4,2 εκατομμύρια ρεάλ (777.000 ευρώ). Πολύπλοκη λοιπόν η κατάσταση για τον παλαίμαχο παγκόσμιο πρωταθλητή με την Βραζιλία, που προσπαθεί να αποφύγει την χρεοκοπία.

Η βίλα θα βγει προς πώληση πρώτα στην πραγματική της αξία, δηλαδή 40 εκατ. ρεάλ (7,4 εκατ. ευρώ) και στη συνέχεια στη μισή τιμή, δηλαδή 20 εκατ. ρεάλ (3,7 εκατ. ευρώ), για να αποπληρώσει χρέος ίσο με περίπου 17,7 εκατ. ρεάλ (3,3 εκατ. ευρώ). Επομένως, η δημοπρασία θα επέτρεπε στον Καφού να καλύψει πλήρως το χρέος.

Ο ίδιος δεν αρνείται το χρέος και προσπαθεί να αποφύγει τον πλειστηριασμό της βίλας, με το επιχείρημα ότι είναι η κατοικία του και, ως οικογενειακό περιουσιακό στοιχείο, δεν μπορεί να απαλλοτριωθεί, διευκρινίζοντας επίσης ότι η πληρωμή του χρέους είναι εγγυημένη από άλλα περιουσιακά στοιχεία.