Skip to main content

Euroleague: Έκανε το καθήκον του με Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός

Οι καταπονημένοι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν χάρη στη διαφορά κλάσης που είχαν με τους Γάλλους

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε χαλαρός απέναντι στην προτελευταία ομάδα στην κατάταξη της Ευρωλίγκας, Βιλερμπάν, όμως δεν το πλήρωσε παρότι κινδύνεψε και νίκησε τους Γάλλους με 80-64 για την 31η αγωνιστική, συνεχίζοντας στον στόχο της εξάδας και της τετράδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 19-12, ενώ η Βιλερμπάν, που έχει χάσει κάθε στόχο προ πολλού, υποχώρησε στο 7-24 αλλά έπαιξε μαχητικά και προσπάθησε για το καλύτερο.

Η νίκη ήρθε για την ομάδα του Μπαρτζώκα χάρη σε μια «έκρηξη» στα μέσα της τέταρτης περιόδου με πρωταγωνιστική σε άμυνα κι επίθεση τον ΜακΚίσικ.

Ο Ολυμπιακός ήταν πίσω με 59-61 αλλά τότε έτρεξε ένα απίθανο σερί 18-0 που τον έβαλε σε θέση οδηγού και βέβαιου νικητή (77-61). Πρώτος σκόρερ και πάλι ο Άλεκ Πίτερς, οικονομικός, αποτελεσματικός και πάνω απ’ όλα καθοριστικός.

Κορυφαίος της πειραϊκής ομάδας ήταν ο Πίτερς με 17 πόντους (5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ενώ στο πρώτο ημίχρονο δέσποσε με την παρουσία του ο Φαλ (12 πόντοι με 5/6 δίποντα, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 μπλοκ).