Skip to main content

«Χρυσή» νίκη (1-0) ο Εργοτέλης στη Βέροια

Ο Εργοτέλης πολλαπλασίασε τις πιθανότητες παραμονής στη Σούπερ Λίγκα, μετά τη νίκη (τρίτη φετινή εκτός έδρας) με 1-0 στη Βέροια επί της ομώνυμης μακεδονικής ομάδας, στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής.

Ο σύλλογος του Ηρακλείου υποχρέωσε τη «βασίλισσα του βορρά» στην τέταρτη φετινή εντός έδρας ήττα (συνολικά δέκατη) αλλά οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη λίγο στεναχωρήθηκαν γι΄ αυτό, αφού έφτασαν στους 25 βαθμούς και άφησαν τον Λεβαδειακό στη ζώνη του υποβιβασμού (με παιχνίδι λιγότερο), ενώ η ομάδα της Ημαθίας παρέμεινε στους 34 πόντους και την ένατη θέση.

Οι Κρητικοί ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 14ο λεπτό και σε φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων ο Γκέντσογλου σούταρε, ο Τζινάρ απέκρουσε, ο Σολάρι δεν μπόρεσε να σκοράρει με νέα προσπάθεια, για να κερδίσει τις κόντρες ο προωθημένος Γκοργκς και να κάνει το 0-1.

Στη συνέχεια ο Εργοτέλης οπισθοχώρησε δίνοντας χώρο στη Βέροια, που απείλησε στο 17΄ με τον Καλτσά (απέκρουσε ο Σαράνοφ), στο 19΄ με τον Κάμπορα (σουτ άουτ) και στο 25΄ με το φάουλ του Νέτο, που απέκρουσε δύσκολα ο Σαράνοφ, ενώ στο 26΄ ο Βεργώνης πέτυχε γκολ αλλά χρησιμοποίησε το χέρι για να το σημειώσει και είδε την κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κάποιος οι γηπεδούχοι να αυξήσουν την πίεση για την ανατροπή, όμως η πρώτη μισή ώρα κύλησε με τους αντίπαλους σε πλήρη επιθετική ανυπαρξία ως το 75ο λεπτό, όταν ο Τζινάρ μόλις που πρόλαβε με έγκαιρη έξοδο τον Ολαϊτάν, για να σουτάρει ο Νιγηριανός επιθετικός στο δεξί δοκάρι στο επόμενο λεπτό.

Και η Βέροια; Η παρουσία της μακεδονικής ομάδας στα 45 λεπτά της επανάληψης συμπυκνώθηκε σε ένα μακρινό σουτ του Ραούλ Μπράβο που έφυγε άουτ στο 83΄ κι ένα κοντινό πλασέ του Βέρτζου που μπλόκαρε ο Σαράνοφ στο 86΄. Ελάχιστη συνεισφορά δηλαδή για να δικαιολογηθούν απαιτήσεις για κάτι περισσότερο από αυτό που τελικώς εισέπραξαν οι γηπεδούχοι.