Skip to main content

Η ΑΕΚ νίκησε τον Απόλλωνα Λεμεσού σε αγώνα-γιορτή

Οι δύο ομάδες γιόρτασαν τα γενέθλιά τους με τη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση στην Κύπρο

Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Κύπρο και στο στάδιο «Alphamega», παρουσία περίπου 10.000 φιλάθλων, η ΑΕΚ νίκησε τον γηπεδούχο Απόλλωνα Λεμεσού με 1-0 χάρη στο γκολ του Φαν Βέερτ στο 9ο λεπτό.

Οι δύο ιστορικοί σύλλογοι συνέδεσαν τον αγώνα με τα «γενέθλιά» τους, καθώς εφέτος η Ένωση γίνεται 100 ετών και η κυπριακή ομάδα συμπληρώνει τα 70.

Ήταν μία γιορτή του ποδοσφαίρου, με πολλούς φίλους της ΑΕΚ παρόντες στις κερκίδες να παρακολουθούν το τελετουργικό που περιλάμβανε και βραβεύσεις.

Η διοίκηση του Απόλλωνα τίμησε πριν την έναρξη του αγώνα τον Ματίας Αλμέιδα και τον πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ευάγγελο Ασλανίδη.

Στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα βρέθηκαν και οι παλαίμαχοι του «Δικέφαλου» Γιώργος Σαββίδης, Σίμος Κρασσάς και Παύλος Παπαϊωάννου.

Το μεσημέρι, ο κυπριακός σύλλογος με επικεφαλής τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ομάδας, Νίκο Κίρκη, είχε παραθέσει επίσημο γεύμα στους αξιωματούχους της ΑΕΚ.

Παρών ήταν και ο εφοπλιστής Πόλυς Χατζηιωάννου, φίλος και των δύο ομάδων, όπως και ο Γιώργος Σαββίδης.

Από την ΑΕΚ παρέστησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κοσμάς, ο τεχνικός διευθυντής, Ράντεκ Κουχάρσκι, ο υπεύθυνος ασφαλείας, Δημήτρης Παπαναγιώτου και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Τάσος Τσατάλης.