Skip to main content

Πογέτ: Με το Καζακστάν δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Η προετοιμασία της Εθνικής για τα πλέι οφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 ξεκίνησε από χθες

Βέβαιος για για την ετοιμότητα της ομάδας του απέναντι στο Καζακστάν την Πέμπτη 21 Μαρτίου εμφανίστηκε ο  τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γκουστάβο Πογέτ.

Η Εθνική ξεκίνησε από χθες προετοιμασία ενόψει της συμμετοχής της στα πλέι οφ του EURO 2024 με έπαθλο μια θέση στα τελικά της Γερμανίας και η διακοπή του πρωταθλήματος διευκόλυνε τον Ουρουγουανό προπονητή.

«Είναι πολύ σημαντική η διακοπή, ευχαριστώ τη Σούπερ Λίγκα γιατί σήμερα και χθες έκανα δύο δυνατές προπονήσεις με την ομάδα. Δύο χρόνια πριν ξεκινήσαμε μία προσπάθεια και τώρα είμαστε κοντά στο στόχο μας», είπε μιλώντας στον Τύπο.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με το Καζακστάν παραδέχθηκε ότι «το πρώτο παιχνίδι είναι κλειδί. Μόνο αυτό κοιτάμε. Πρέπει να είναι καλά οι παίκτες και να είναι συγκεντρωμένοι. Να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στον αγωνιστικό χώρο».

Για τη δυναμική των Καζάκων ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι, ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτούς. Θα εκπλαγώ αν αλλάξουν κάτι. Πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Όσο για την κατάσταση της δικής του ομάδας; «Παρακολουθούσα τους ποδοσφαιριστές, ήμουν σε επαφή με τους γυμναστές των ομάδων. Όπως σας είπα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το πιο επικίνδυνο είναι να πιστέψουμε ότι είναι κάτι εύκολο».

Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται το τέλος του συμβολαίου του, ο Πογέτ ήταν κατηγορηματικός: «Όχι, έχω ολοκληρώσει δύο συμβόλαια ως παίκτης και στα δύο έπαιζα μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Ο προπονητής της Εθνικής ευχαρίστησε τον Ατρόμητο και τον Γιώργο Σπανό για την παραχώρηση του προπονητικού κέντρου, ενώ έδωσε «συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό για την πρόκριση. Είναι σημαντικό να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο».