Skip to main content

Ο Ρομπίνιο ισχυρίζεται ότι καταδικάστηκε με ρατσιστικά κριτήρια

Ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος καταδικάστηκε από δικαστήριο του Μιλάνου σε φυλάκιση 9 ετών και στη χώρα του θα αποφασιστεί αν θα εκτίσει την ποινή εκεί

Λίγες μέρες πριν από τη δίκη του στη Βραζιλία, ο Ρομπίνιο έσπασε τη σιωπή του και συνέδεσε την καταδίκη του για βιασμό στην Ιταλία με επεισόδιο ρατσισμού.

«Αν οι κατηγορίες ήταν εναντίον ενός λευκού Ιταλού, σίγουρα θα είχαν πάει διαφορετικά. Με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχω, δεν θα καταδικαζόμουν», ισχυρίστηκε ο παλαίμαχος επιθετικός μιλώντας στην Record TV.

Την Τετάρτη (20/3), το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει την επιβληθείσα στην Ιταλία ποινή και κατά συνέπεια εάν ο Ρομπίνιο θα εκτίσει κάθειρξη εννέα ετών στη Βραζιλία.

Στη συνέντευξη, ο πρώην επιθετικός της Σελεσάο και της Μίλαν επιβεβαίωσε ότι είχε μια σύντομη σχέση με τη γυναίκα η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση, αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν «συναινετική».

«Είχαμε μια επιφανειακή και γρήγορη σχέση. Ανταλλάξαμε φιλιά και μετά έφυγα. Σε κανένα σημείο δεν με απώθησε ούτε μου ζήτησε να σταματήσω. Υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Ήταν συναινετικό. Θα μπορούσα να το αρνηθώ, γιατί το DNA μου δεν υπάρχει. Αλλά δεν είμαι ψεύτης», πρόσθεσε ο Ρομπίνιο.