Skip to main content

Basket League: «Επαγγελματική» νίκη για τον Παναθηναϊκό

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος νίκησε στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται για την διπλή εβδομάδα της Ευρωλίγκας

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να ανεβάσει την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στην τέταρτη περίοδο για να φύγει νικητής (89-73) από την PAOK Sports Arena απέναντι στον «Δικέφαλο», για την 21η αγωνιστική της Basket League.

Οι «Πράσινοι» παρέμειναν μόνοι επικεφαλής της κατάταξης με ρεκόρ 20-1, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης γνώρισε τη 13η ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, χωρίς Βιλντόσα και Κώστα Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή της απόψε, είχε τους Γκραντ και Γκριγκόνις να τραβούν το βάρος της επίθεσης με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ άλλους 11 πρόσθεσε ο Ναν.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού χρησιμοποίησε δέκα παίκτες, ελπίζοντας ότι θα έχει διαθέσιμους και ετοιμοπόλεμους όλους τους αθλητές τους για τη δύσκολη «διπλή» εβδομάδα της Ευρωλίγκας, με τον Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και την Μπαρτσελόνα (εντός).

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του για τρία δεκάλεπτα και κατάφερε να μείνει ως τότε στο παιχνίδι, αλλά δεν άντεξε να φτάσει ως το τέλος. Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Μίχαλακ με 14 πόντους και Φρίντρικσον με 13.