Skip to main content

Ο Τζόκοβιτς δεν θα παίξει στο Μαϊάμι

REUTERS/Andrew Couldridge

Ο Σέρβος τενίστας επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού του στο X ότι δεν θα συμμετάσχει στο αμερικανικό τουρνουά

Το νούμερο 1 του κόσμου στο τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, γνωστοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter) ότι δεν θα συμμετάσχει στο Miami Masters 1000, προτάσσοντας ως βασικό λόγο την «ισορροπία» του τένις με την προσωπική ζωή του.

«Γεια σου Μαϊάμι! Δυστυχώς δεν θα παίξω στο φετινό Miami Open. Σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου εξισορροπώ το ιδιωτικό και το επαγγελματικό μου πρόγραμμα. Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να συναντήσω μερικούς από τους καλύτερους και πιο παθιασμένους φιλάθλους στον κόσμο. Θα προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Μαϊάμι στο μέλλον!», έγραψε.

Ο 24 φορές νικητής Grand Slam τουρνουά είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν. Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου δεν μπόρεσε να νικήσει σε κανένα τουρνουά από τα τρία τουρνουά στα οποία συμμετείχε.

Στο United Cup, στο Μπρισμπέιν, έχασε στα προημιτελικά από τον Άλεξ Ντε Μινόρ. Αργότερα, στο Australian Open, το αγαπημένο του τουρνουά, ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Γιανίκ Σίνερ.

Η τελευταία ήττα ήταν ίσως η πιο οδυνηρή. Στο Indian Wells, το νούμερο 1 του κόσμου αιφνιδιάστηκε από τον 123ο της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ιταλό Λούκα Νάρντι. Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι ο «Νόλε» περνά άσχημη περίοδο εμφανίζοντας περισσότερο θυμό από το συνηθισμένο, όπως στο Australian Open ή στον αγώνα με τον Νάρντι.

Επίσης, ήταν σκληρός με τον εαυτό του σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ. «Το επίπεδό μου ήταν πολύ-πολύ κακό. Δεν υπάρχουν τίτλοι φέτος. Αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Κανονικά έχω ξεκινήσει τις σεζόν με έναν τίτλο σε ένα Grand Slam», είπε ο Τζόκοβιτς μετά τον αποκλεισμό στο τουρνουά της Καλιφόρνια.

Με αυτή την απόσυρση, ο Τζόκοβιτς βάζει τέλος στην αμερικανική περιοδεία και στο σκληρό γήπεδο. Το πιθανότερο είναι ότι ο Σέρβος τενίστας θα ξεκουράσει το σώμα και το μυαλό του για να φτάσει στα χωμάτινα τουρνουά σε πλήρη κατάσταση.

Οι στόχοι του είναι πλέον το Roland Garros αλλά και το να πετύχει το μόνο που του λείπει σε επαγγελματικό επίπεδο, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Παρίσι.

naftemporiki.gr