Skip to main content

Πογέτ: Χειρότερο σενάριο για τους παίκτες να προκριθούμε και να μην είμαι στο EURO

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Sky Sports ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας μίλησε για την αβεβαιότητα που δημιουργεί στις τάξεις της Εθνικής το θέμα με το συμβόλαιό του

Συνέντευξη στον Sky Sports παραχώρησε ο Γκουστάβο Πογέτ, ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδας στα πλέι οφ του Euro 2024 με αντίπαλο το Καζακστάν (21/3) στην OPAP Arena.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας επιβεβαίωσε γι΄ άλλη μια φορά ότι το μέλλον του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παραμένει αβέβαιο κι αυτό δεν βοηθά τους διεθνείς, για τους οποίους το χειρότερο σενάριο θα ήταν, όπως είπε, να προκριθεί η Ελλάδα στα τελικά της Γερμανίας χωρίς αυτόν στον πάγκο.

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα για την κατάστασή μου. Το συμβόλαιό μου λήγει στις 31 Μαρτίου, είναι μια περίεργη κατάσταση», δήλωσε ο Πογέτ.

«Είναι πιο εύκολο ως προπονητής, δεν υπάρχει το ίδιο ρίσκο, αλλά δημιουργεί αβεβαιότητα, ειδικά στους συνεργάτες μου. Θα ήθελαν να ξέρουν τι πρόκειται να γίνει τον επόμενο μήνα».

Ακολούθως, ο Πογέτ εστίασε στους ποδοσφαιριστές του: «Είναι δύσκολο και για τους παίκτες, είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Υπάρχει σχέση έξω από το ποδόσφαιρο. Το χειρότερο γι’ αυτούς θα ήταν να περάσουμε στο Euro και να μην είμαι εκεί. Κάποιοι λένε ότι δεν είναι πιθανό, αλλά γιατί όχι; Είναι ποδόσφαιρο».

Ο Ουρουγουανός ρωτήθηκε επίσης για την περίπτωση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, που ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ως την μεταγραφή του στη Νότιγχαμ, όπου όμως δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής.

«Ο Βλαχοδήμος ήταν το Νο1 σε μια κορυφαία ομάδα όχι μόνο στην Πορτογαλία αλλά και στην Ευρώπη. Έπαιζε σε τεράστια παιχνίδια, κέρδιζε τίτλους, έπαιζε στο Champions League κάθε χρόνο. Μετά αλλάζεις σύλλογο και συμβαίνουν πράγματα», είπε ο Πογέτ.

«Άλλοι άνθρωποι, άλλοι προπονητές, άλλοι τρόποι να καταλάβεις το ποδόσφαιρο και βρίσκεσαι σε δύσκολη κατάσταση. Γι’ αυτό η εθνική ομάδα είναι τελείως διαφορετική. Για παράδειγμα, πρέπει να πάρω αποφάσεις για να παίξει αυτός που ξέρω, αυτός που εμπιστεύομαι περισσότερο, που είναι σε καλύτερη φόρμα ή έχει καλύτερη επίδοση», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αλλά έχω τον δικό μου. Τα αποτελέσματα θα δείξουν αν ήταν η σωστή απόφαση. Είμαι αρκετά άνετος με αυτές τις αποφάσεις. Ξέρω τους παίκτες, τι μπορούν να μου δώσουν και θα τους εμπιστευτώ στο γήπεδο».