Skip to main content

Ο Αρτέτα κατηγορήθηκε για ασέβεια προς την οικογένεια του Κονσεϊσάο

Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Οι δύο τεχνικοί είχαν αντιπαράθεση από τον πρώτο αγώνα ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Πόρτο

Ο Μίκελ Αρτέτα κατηγορήθηκε ότι «πρόσβαλε» την οικογένεια του προπονητή της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, εν μέσω σκηνών οργής στο τέλος της νίκης-πρόκρισης της Άρσεναλ στα προημιτελικά του Champions League.

Οι δύο προπονητές εθεάθησαν να ανταλλάσσουν λόγια μετά τη διαδικασία των πέναλτι, στην οποία η ομάδα του Αρτέτα επικράτησε με 4-2. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο Κονσεϊσάο ισχυρίστηκε ότι ο Αρτέτα είχε χρησιμοποιήσει ασεβή γλώσσα για την οικογένειά του.

Όταν ο Αρτέτα ρωτήθηκε για την αντιπαράθεσή του μετά το παιχνίδι με τον Κονσεϊσάο, στη δική του συνέντευξη Τύπου, απάντησε απλά: «Κανένα σχόλιο».

Οι αξιωματούχοι της Άρσεναλ επέμειναν αργότερα ότι ο Κονσεϊσάο έκανε λάθος πιστεύοντας ότι ο Αρτέτα είχε προσβάλει την οικογένειά του. Οι δύο προπονητές είχαν επίσης καυγαδίσει και μετά τον πρώτο αγώνα, στην Πορτογαλία.

Πάντως, ο Κονσεϊσάο έχει… ιστορικό αντιπαράθεσης με αντίπαλους προπονητές. Κάποτε, είχε κατηγορήσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα για «εξαιρετικά δυσάρεστη στάση» και ότι χρησιμοποίησε «άσχημες λέξεις» για την Πορτογαλία, μετά από έναν αγώνα Champions League εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι το 2020.

«Έχω πολλά να μάθω από τον Πεπ Γκουαρδιόλα με τον τρόπο που πιέζει τους διαιτητές και μιλάει με τους αντίπαλους παίκτες», είχε πει τότε.

Ο Κονσεϊσάο τα είχε βάλει επίσης και με τον τότε προπονητή της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, λέγοντας ότι τον «πρόσβαλε», μετά από άλλη μια ισοπαλία στο Champions League, το 2021.

naftemporiki.gr