Skip to main content

Στoυς «4» του UEFA Youth League οι «μπέμπηδες» του Ολυμπιακού

Η πειραϊκή ομάδα προκρίθηκε στο Final-4 του UEFA Youth League νικώντας επιβλητικά την Μπάγερν με 3-1 στην Γερμανία

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού έδωσε συνέχεια στην εκπληκτική πορεία της στο UEFA Youth League, καθώς νίκησε στην Γερμανία την Μπάγερν Μονάχου με 3-1 και προκρίθηκε στο Final-4 της διοργάνωσης (19-22/4, Ελβετία), όπου θα διεκδικήσει συμμετοχή στον τελικό με αντίπαλο τη νικήτρια της σειράς Ναντ-Κοπεγχάγη.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1996 και την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού (Champions League) που ελληνικός σύλλογος θα συμμετάσχει σε ημιτελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Η ομάδα του Χρήστου Συλαϊδόπουλου χρειάστηκε μόνο ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο για να σημειώσει όλα τα τέρματά της και να θέσει ατσάλινες βάσεις της νίκης.

Το σκορ άνοιξε ο Χρήστος Μουζακίτης στο 32΄ από λάθος του Γερμανού τερματοφύλακα, με το πέμπτο τέρμα του στην εφετινή διοργάνωση. Ο Αντώνης Παπακανέλλος διπλασίασε με αριστουργηματικό γκολ στο 37΄ και ο Μπάμπης Κωστούλας έγραψε το 0-3 στο 40΄.

Οι Βαυαροί μείωσαν με τον Ράμσακ στο 63΄, ο Ζβόναρεκ «σημάδεψε» με κεφαλιά στο δοκάρι στο 65΄ κι εκεί εξαντλήθηκαν όλες οι γερμανικές ελπίδες για επιστροφή στο παιχνίδι.