Skip to main content

Στα 260 δις ως το 2033 τα παγκόσμια έσοδα της αθλητικής βιομηχανίας

REUTERS/Carl Recine

Η Two Circles αναφέρει πως η αθλητική βιομηχανία παράγει επί του παρόντος 159 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα

Η παγκόσμια αθλητική βιομηχανία θα επιτύχει ετήσια έσοδα 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2033, σύμφωνα με το πρακτορείο αθλητικού μάρκετινγκ Two Circles.

Η ίδια παράγει σήμερα 159 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα. Η αγορά αναμένεται να αναπτύσσεται κατά 5% κάθε χρόνο από τώρα έως το 2033, ενώ  περισσότεροι από τους μισούς (55%) από τους 20 κορυφαίους αθλητικούς οργανισμούς προβλέπεται να ξεπεράσουν την αγορά.

Η Two Circles εκτιμά ότι το άλμα των εσόδων θα τροφοδοτηθεί από τρεις κύριους παράγοντες: την αύξηση του κοινού και της κατανάλωσης, τις διαφοροποιημένες αθλητικές εμπειρίες και τα αθλητικά ακίνητα που αποσπούν όλο και μεγαλύτερη αξία μέσω άμεσων σχέσεων.

«Γνωρίζοντας καλύτερα τους οπαδούς, οι αθλητικοί οργανισμοί θα δημιουργήσουν καλύτερα αθλητικά προϊόντα, εμπειρίες κι ευκαιρίες, δημιουργώντας καλύτερη αξία για όλους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Two Circles, Γκάρεθ Μπαλτς.

«Τελικά, οι οπαδών θα είναι οι πραγματικοί νικητές αυτής της συναρπαστικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες αθλητικών IP να προσαρμοστούν, να καινοτομήσουν και να επικεντρωθούν στην εμπειρία των φιλάθλων για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους την επόμενη δεκαετία».

naftemporiki.gr