Skip to main content

Premier League: Ισόπαλο το ντέρμπι, κερδισμένη η Άρσεναλ

REUTERS/Carl Recine

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έμειναν στο 1-1 ύστερα από πολύ μεγάλο παιχνίδι στο «Άνφιλντ»

Ο Αλέξις Μακ Άλιστερ χάρισε με πέναλτι έναν βαθμό στη Λίβερπουλ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, καθώς το ντέρμπι κορυφής της 28ης αγωνιστικής στο «Άνφιλντ» ολοκληρώθηκε 1-1 με την Άρσεναλ να πατά στην κορυφή.

Η Λίβερπουλ είναι δεύτερη αλλά ισοβαθμεί στους 64 βαθμούς με τους «Κανονιέρηδες», ενώ απομένουν 10 αγώνες στη συναρπαστική κούρσα για τον τίτλο.

Η πρωταθλήτρια Σίτι, αήττητη σε 21 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, είναι τρίτη με 63. Η Άρσεναλ ανέβηκε στην κορυφή μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Μπρέντφορντ το Σάββατο.

Οι «Πολίτες» έδειχναν ικανοί να δώσουν στον Πεπ Γκουαρδιόλα τη δεύτερη νίκη του σε εννέα ταξίδια στο καζάνι του «Άνφιλντ», όταν ο Τζον Στόουνς βρήκε δίχτυα από κοντά στο 23ο λεπτό για το 0-1.

Τα συναισθήματα αντιστράφηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Μακ Άλιστερ σκόραρε στο 50ό λεπτό από το σημείο του πέναλτι, στο οποίο είχε υποπέσει ο Έντερσον επί του Ντάρβιν Νούνιες.

Μετά το 1-1 η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και είχε πολλές καλές αλλά άστοχες τελικά, όμως η κλασική ευκαιρία στη Σίτι, που είχε δοκάρι με τον Ζερεμί Ντοκού στο λυκόφως της αναμέτρησης.