Skip to main content

Λύγισε στο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ

EUROKINISSI

Ο «δικέφαλος του βορρά» ηττήθηκε από την Ντινάμο με 2-0 και το έργο της πρόκρισής του στα προημιτελικά του Conference League έγινε πάρα πολύ δύσκολο.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο Ζάγκρεμπ, δεν είχε αντίδοτο για την δράση του Μπρούνο Πέτκοβιτς, ο οποίος με δύο γκολ οδήγησε την Ντινάμο στη νίκη με 2-0, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στην κροατική ομάδα ενόψει του επαναληπτικού στη Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης μέσα από την κατοχή της μπάλας(58%) αλλά με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ζίβκοβιτς στο 27′ που πέρασε λίγο άουτ, δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία στο πρώτο μέρος. Από την άλλη η Ντινάμο ήταν ακίνδυνη, είχε μοναχά ένα καλό σουτ του Μπατουρίνα που εξουδετέρωσε ο Κοτάρσκι και οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν στο 37′.

Μετά από ένα λάθος του Ότο. Ο Ισπανός μπακ γύρισε την μπάλα απρόσεκτα προς τα πίσω, ο Πέτκοβιτς βγήκε απέναντι στον κίπερ του ΠΑΟΚ και με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ για τους Κροάτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ”δικέφαλος του βορρά” συνέχισε να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας, καθώς η ανασταλτική συμπεριφορά των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Λουτσέσκου να πλησιάσουν με αξιώσεις προς την περιοχή.

Η Ντινάμο περίμενε την στιγμή της στις μεταβάσεις και στο 71′ δικαιώθηκε για την επιλογή της. Ο Μπατουρίνα άνοιξε την επίθεση και υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Πέτκοβιτς που ”τσίμπησε” την μπάλα και νίκησε για δεύτερη φορά τον Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και θα μπορούσε να μειώσει στο 84′ αλλά ο Μουργκ από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής σούταρε άουτ. Η μεγάλη του στιγμή ήρθε στο 94′ όταν ο Νέβιστιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την σέντρα-σουτ του Μουργκ από τα δεξιά.

Το 2-0 υπέρ των Κροατών παρέμεινε μέχρι το φινάλε και σε μία εβδομάδα από απόψε ο ΠΑΟΚ θα ψάξει μία μεγάλη υπέρβαση πρόκρισης στο γήπεδό του…