Skip to main content

Champions League: Υπέφερε η Ρεάλ Μ., άνετα η Σίτι

Η ισπανική ομάδα δεινοπάθησε στο «Μπερναμπέου» απέναντι στη Λειψία ενώ οι «Πολίτες» πέρασαν με δύο νίκες «καρμπόν»

Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και ακολούθησαν Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν στους «οκτώ» του Champions League.

Η «Βασίλισσα» υπέφερε πολύ στη Μαδρίτη απέναντι στη Λειψία (1-1) αλλά είχε τη νίκη με 1-0 στη Γερμανία, ενώ οι «Πολίτες» νίκησαν και στο «Έτιχαντ» την Κοπεγχάγη με το σκορ του πρώτου παιχνιδιού (3-1).

Η Λειψία ήταν ανώτερη από τους Ισπανούς, που αποδοκιμάστηκαν από το κοινό τους, έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Όλμο στις καθυστερήσεις και παρότι «απάντησε» άμεσα στο γκολ του Βινίσιους (65΄) με τον Όρμπαν (68΄)δεν κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ για να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση.

Στο Μάντσεστερ, με τους Άκε, Μπερνάρντο Σίλβα, Στόουνς, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Γουόκερ και Γουάιτ στον πάγκο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είδε την ομάδα του να «κλειδώνει» την πρόκριση πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά με τα γκολ των Ακάντζι (5΄) και Άλβαρες (9΄).

Ο Ελιουνούσι μείωσε σε 2-1 στο 29΄, ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χάαλαντ σκόραρε το 7ο γκολ σε 8 συμμετοχές φτάνοντας τα 41 τέρματα στο Champions League, τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στον θεσμό μετά το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2019.