Skip to main content

Άρης: Γλυκιά ισοπαλία και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου

(ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGA PRESS)

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στις 18 Μαϊου μετά το αποψινό 0-0 με τον αξιόμαχο Παναιτωλικό στο ''Κλεάνθης Βικελίδης''.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Άρης πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι ”κίτρινοι” αναδείχθηκαν απόψε ισόπαλοι 0-0 με τον Παναιτωλικό στο ”Κλεάνθης Βικελίδης” και χάρη στο υπέρ τους 1-0 στο Αγρίνιο πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο παιχνίδι της 18ης Μαϊου κόντρα στον Παναθηναϊκό, πιθανότατα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Άρης πάτησε το χορτάρι με ξεκάθαρη διάθεση για να βρει ένα γρήγορο τέρμα που θα ”κλείδωνε” σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή του, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικό στο ανασταλτικό κομμάτι και δεν επέτρεψαν σημαντικές ευκαιρίες στους γηπεδούχους.

Στο 38′ ο Ζαμόρα μετά το γύρισμα του Οντουμπάτζο σούταρε άουτ ενώ στο 45′ το σουτ του Σουλεϊμάνοφ εκτός περιοχής έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσάβες.

Στο δεύτερο μέρος το άγχος άρχισε να ποτίζει τις προσπάθειες των παικτών του Άρη, με τον Παναιτωλικό όσο περνούσε η ώρα να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, αυτοπεποίθηση και πίστη. Στο 74′ το σουτ του Χουάνπι δεν βρήκε στόχο και η μεγάλη ευκαιρία για τα ”καναρίνια” ήρθε στο 86′ όταν η κεφαλιά του Ντουάρτε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Άρης κατάφερε να αντέξει στη πίεση και θα μπορούσε στο 94′ να πάρει την νίκη αλλά ο Τσάβες νίκησε τον Νταρίντα στο τετ α τετ.

Με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι, ο Άρης έκανε το καθήκον του, με τον Παναιτωλικό να κερδίζει τις εντυπώσεις για την εξαιρετική του εικόνα.