Skip to main content

Basket League: «Παρέλαση» του Ολυμπιακού στο Περιστέρι

Παρά τον τραυματισμό του Γουόκαπ στο 9ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν στην ίδια ταχύτητα και πήραν μια εύκολη νίκη

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο «Ανδρέας Παπανδρέου» το Περιστέρι με 85-67 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία στη 19η αγωνιστική της Basket League και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 17-2 στην Α1, στρέφοντας την προσοχή στον αγώνα της Πέμπτης (7/3) με τη Βίρτους για την Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι», που και απόψε δεν είχαν διαθέσιμους τους Γουίλιαμς-Γκος, Λαρεντζάκη, Μήτρου-Λονγκ και Νίκολα Μιλουτίνοφ, δέχτηκαν άλλο ένα πλήγμα όταν στο 9ο λεπτό ο Γουόκαπ έπεσε άσχημα στο έδαφος και είδε το υπόλοιπο του αγώνα από τον πάγκο, με πρόβλημα στον αριστερό αστράγαλο.

Παρά την απουσία του Αμερικανού «εγκέφαλου» το παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν επηρεάστηκε. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν επιθετικό πλουραλισμό και με κορυφαίο τον Πίτερς (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ) έφτασαν τη διαφορά έως το +28 (78-50) στο 34΄, πριν πάρουν το πόδι από το γκάζι.

Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή ο Βασίλης Σπανούλης για διαμαρτυρία, με το παιχνίδι ωστόσο να έχει κριθεί προ πολλού.

Για τους νικητές, 13 πόντους πρόσθεσε ο Κάναν, 12 ο Λούντζης και 10 ο Πετρούσεφ, ενώ για το Περιστέρι διψήφιοι ήταν οι Τόμπσον (10 πόντοι), Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ 12 και Χουγκάζ 10.