Skip to main content

Παρατείνεται ως τις 30/4 η υποβολή προτάσεων από τους αθλητικούς φορείς

Οι προτάσεις αφορούν το πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για τη δημιουργία του νέου αθλητικού νόμου και την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου 2024 η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων από τους αθλητικούς φορείς, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για τη δημιουργία του νέου αθλητικού νόμου και την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας.

Ο κ. Βρούτσης, με επιστολή του προς τις 63 αθλητικές Ομοσπονδίες, τα 6.532 σωματεία και όλους τους φορείς του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, υπογραμμίζει ότι «στόχος είναι να έχουμε έναν Αθλητικό Νόμο που θα ενσωματώνει τις ιδέες και τις προτάσεις όλης της Αθλητικής Κοινότητας».

«Μέσω της υποβολής των προτάσεών σας για τροποποιήσεις στον αθλητικό νόμο, γίνεστε συνεργάτες στην δημιουργία του νέου αθλητικού νόμου», επισημαίνει ο υπουργός.

«Οι προτάσεις που θα μας υποβάλλετε, αφού μελετηθούν από την επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, θα μετουσιωθούν σε διατάξεις, με σκοπό να κατατεθεί προς ψήφιση ένα νομοθετικό κείμενο, το οποίο θα ανανεώνει και θα φέρνει στα μέτρα της σύγχρονης εποχής τις ρυθμίσεις του ν. 2725/1999».

Στόχος είναι ένας αθλητικός νόμος που θα ενσωματώνει τις ιδέες και τις προτάσεις όλης της αθλητικής κοινότητας, μια θεσμική διαδικασία από κάτω προς τα πάνω.

Το νομοθετικό αυτό κείμενο, μαζί με τον τελευταίο ν. 5085/2024, θα ενταχθούν στην κωδικοποίηση του Αθλητικού Νόμου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, με σκοπό να παραδοθεί στον αθλητικό κόσμο ένα κείμενο με ενσωματωμένες όλες τις αλλαγές στην αθλητική νομοθεσία και απολύτως εύχρηστο.