Skip to main content

Στο ίδιο έργο θεατές με τον Ολυμπιακό

Όπως πριν από τρεις ημέρες με τον Αστέρα έτσι κι απόψε στο Αγρίνιο οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με ανατροπή, με ίδιο σκορ (2-1) και ίδιο πρωταγωνιστή

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ-Λουίς Μεντιλίμπαρ μετράει από σήμερα «5 στα 5» με τον Βάσκο στον πάγκο, παρότι τα τελευταία δύο παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» ήταν ο ορισμός του… vivere pericolosamente.

Ακριβώς όπως συνέβη την Κυριακή απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» έτσι κι απόψε στο Αγρίνιο, η πειραϊκή ομάδα έφυγε από το γήπεδο νικήτρια αφού χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή στα τελευταία λεπτά για να φτάσει στο 2-1, χάνοντας από το ημίχρονο.

Κοινός παρονομαστής και στους δύο αγώνες ο Ελ Κααμπί, που έφτασε τα οκτώ γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια του και χάρισε στον Ολυμπιακό τον τρίποντο που έστειλε την ομάδα του στην τρίτη θέση, με παιχνίδι περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.

Ο αγώνας στο Αγρίνιο διεξήχθη στο πλαίσιο της 25ης ημέρας στην κανονική περίοδο. Τα «Καναρίνια» του Γιάννη Πετράκη έχασαν δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα τους αν και προηγήθηκαν στο σκορ και κράτησαν το προβάδισμα ως τα τελευταία λεπτά, καθώς πριν από τρεις ημέρες από το ίδιο γήπεδο είχε περάσει και ο ΠΑΟΚ (1-3).

Παρά το εκτεταμένο ροτέισον και απόψε, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν απόλυτα ως το 30΄ και έχασαν τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα. Στο 18΄ ο Ποντένσε σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος και την μπλόκαρε ο Τσάβες.

Στο 18΄ ο Μασούρας γύρισε από τα αριστερά, ο Ποντένσε έκανε αμέσως το σουτ στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα και στο 19΄, από έξυπνη πάσα του Ελ Κααμπί στον Μασούρα ο Έλληνας επιθετικός σούταρε από πλάγια στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 24΄ ήταν η σειρά του Καμπράλ να δοκιμάσει ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής αστοχώντας επίσης αυτός για λίγο, αλλά ενάντια στη ροή του αγώνα ήταν οι γηπεδούχοι που άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό με τον Φρεντ Ντουάρτες, που έπαιξε υποδειγματικά το «ένα-δύο» με τον Ντίας.

Με το 0-1 στην πλάτη οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο για να παίξουν στα… κόκκινα και το πέτυχαν. Οι «ερυθρόλευκοι» άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση στους γηπεδούχους, που αμύνονταν σωστά καλύπτοντας όλους τους χώρους και τελικά τη λύση για την πειραϊκή ομάδα έδωσε ο Ζέλσον Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος επιθετικός, αλλαγή στη θέση του συμπατριώτη του Καμπράλ στο 59΄, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Τορεχόν και η ισοφάριση ήταν γεγονός στο 72ο λεπτό, με τον Μαρτίνς να τραυματίζει και να αποχωρεί δέκα λεπτά αργότερα.

Πριν την έξοδό του, ωστόσο, είχε προλάβει να πανηγυρίσει για την ανατροπή της ομάδας του, η οποία συντελέστηκε επτά λεπτά μετά την ισοφάριση: στο 79΄ ο Μαλής έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή από τον Ελ Κααμπί που την έκλεψε, ο Μαροκινός προχώρησε, πέρασε τον Τσάβες και πλάσαρε από πλάγια αριστερά κι έγραψε το τελικό 2-1 για τον Ολυμπιακό, με το 13ο τέρμα του στο εφετινό πρωτάθλημα.