Skip to main content

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ θέλει μόνιμα τις εκλογές της ΔΟΕ στην αρχαία Ολυμπία

Ο Σπύρος Καπράλος έκανε γνωστή την πρόθεσή του μιλώντας τη Δευτέρα (26/2) στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Την επιθυμία να γίνει η Ελλάδα και συγκεκριμένα η αρχαία Ολυμπία μόνιμη έδρα τέλεσης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του εκάστοτε προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Η δήλωση του επικεφαλής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έγινε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τον κ. Καπράλο να εξηγεί ότι «όνειρό μου είναι να διοργανώσω αυτές τις εκλογές στην αρχαία Ολυμπία, για να θυμίσω σε όλους πού ξεκίνησαν οι Αγώνες, πριν από 2.800 χρόνια».

«Κάθε οκτώ ή δώδεκα χρόνια, η οργάνωση της εκλογής του προέδρου της ΔΟΕ στην αρχαία Ολυμπία είναι κάτι εφικτό και θα ήταν πολύ θετικό για ολόκληρο το Ολυμπιακό κίνημα», πρόσθεσε.

Ο ιερός χώρος της αρχαίας Ολυμπίας θα φιλοξενήσει στις 16 Απριλίου την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Αγώνες του Παρισιού το καλοκαίρι του 2024 (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου).

Στην τελετή παράδοσης θα κληθεί, εφόσον δύναται να παρευρεθεί, η Νανά Μούσχουρη, για να «τραγουδήσει τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Γαλλίας», αποκάλυψε ο κ. Καπράλος.